Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

News
26.03.2020.

A DAY TO CELEBRATE PEOPLE’S LOVE FOR NIKE AIR MAX

Въпреки че сме възпрепятствани да отпразнуваме деня на Air Max със събития в целия регион, това няма да ни спре да отдадем нужното на емблематичния модел по други, също толкова креативни начини.

Nike-Air не е просто обувка, а революция, а всяка революция в света започва с идея – уникална, вдъхновяваща и незаменима. Тази идея се появява през 70-те, благодарение на Frank Rudy, инженер от NASA, който създава прототипа на Air подметката. Air Max 1 се появява на бял свят с дизайна на Tinker Hatfield на 26 март 1987. Останалото е история. И то каква история!

Air Max 1 е един от най-легендарните силуети на Nike и се счита за истинска икона на кецовете. И това не е изненадващо, имайки предвид, че това е първия модел с видима Air технология, която продължава да се използва в Air Max моделите, които всеки път вълнуват света на кецовете.

Част от моделите, излезли през последните три десетилетия, се превръщат във нова величина в света на модата и всеки един бележи невероятен успех, който продължава и до днес.

Затова денят, в който целият свят празнува любовта си към Nike Air Max обувките, е 26 март, и тази година това не е по-различно. Въпреки че не можем да го отпразнуваме със събитие, обстоятелствата няма да ни спрат да използваме други интересни начин да отбележим празника на легендарния силует.

Защо не започне от самото начало тогава?

Интересно е, че първият дизайн на Air Max е вдъхновен от The Centre Pompidou в Париж. Външната част наподобява обърната на обратно вътрешност, която вдъхновява Hatfield да създаде структура на подметката, която да е видима за целия свят. Песента, използвана за първата реклама на кецовете, също е част от революционната им история. Тя е Revolution на The Beatles, а популярни атлети участват в заснемането й - John McEnroe, Bo Jackson и Michael Jordan.

Nike Air Max Light, AM90, Nike Air Classic BW, AM 180, AM 93 се появяват след това, а последният дори е част от реклама на Range Rover, за да подпомогнат представянето на пневматичната система на колата.

Nike Air Max 94, AM 2, Air Max 95, 96, 97, 98този списък е много впечатляващ и всеки един модел има също толкова интересна история. Силуетите се променят през годините и през 2018, точно преди Air Max Day, първият лайфстайл модел на Air Max се появява. Става дума за Air Max 270, популярен и днес, се приближава по-близо до новото поколение.

През следващата година сме зарадвани с Nike Air Max 720, който е не просто революционен и впечатляващ, защото Air технологията е видима по протежението на цялата обувка. С право го наричат “най-вълнуващият модел на 21 век“.

Тази година на Деня на Air Max светът отново ще види нови модели на един от най-известните силуети, създавани някога. Между тях ще бъдат кецовете, който без съмнение, ще бележат 2020, и се наричат Nike Air Max 2090.

Използвайки ДНК-то на силуета, започнал революция преди 30 години, Air Max 2090 е създаден да представи бъдещето на един изцяло нов снийкър свят по най-добрия възможен начин.

Този модел, както и много преди него, не е без характерните Air Max лога, а в самият дизайн се фокусира върху всеки един компонент на модела, който е създаден за бъдещето. Затова и Air Max 2090 разполага с малко по-голяма Air възглавница и около 200% по-голям прозорец от оригинала, представен преди 30 години.

Друг „стар, но нов“ детайл е отрязаният Swoosh елемент на логото на Nike, подобрен и вдъхновен от Air Max моделите от 90-те.

Всички модели от тазгодишната Air Max колекция могат да бъдат намерени и поръчани в онлайн магазина ни. Останете си вкъщи, но си подарете новите 2090 и останете една стъпка пред всички други.

Нека празнуваме Денят на Air Max!

Buzz team

Подобни статии