Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Blogger Pick
07.07.2021.

Nike React Live takes you back to life

Въпреки че не изпъкват с крещящи цветове, веднага забелязах Nike React Live в магазина на Buzz. Знаех, че трябва да са мои. На мен ми приличат на нещо, което Уесли Снайпс би носил в Demolition Man. Един не толкова изтънчен герой в изтънчени футуристични кецове.

Когато се сдобих с първите си обувки с технологията React, бях много приятно изненадан от пяната, с която са направени подметките. Революционната технология на Nike да облекчава шока при ходене или бягане е това, което ме спечели. И реалистично погледнато – това са и първите кецове, които се огъват. И ако не ги огъвате, значи не обичате спортни обувки. Те са невероятно удобни. Не че наистина бих бягал в тях, но React пяната осигурява удобство за стъпалото с всяка крачка през деня. В този модел пяната е подсилена с по-здрави материали, за да я направят по издръжлива. A заради комбинацията от два материала – има и по-интересна форма.

Nike React Live е част от колекцията N.354 на Nike, в която една от най-известните марки в света избира да експериментира. Но вижте - това е в ДНК-то на бранда, но Бил Бауърман, треньор по бягане в Университета в Орегон и първият инженер на Nike, е сложил гума във вафлен тостер, за да подобри подметките за бягане.

Откъде идва името N.354? Американският бегач, а след това и надеждата за Nike, Стив Префонтейн пробяга най-бързата си миля за 3:54:6 през 1973 г. Това е, което обичам в Nike, че зад всичко се крие един допълнителен детайл, една допълнителна история.

Днес, ако искате футуризъм, се обръщате към маратонките Off-White, чиято цена е невероятно висока, и рядко можете да ги получите, защото се продават твърде бързо. Nike реши да направи Off-White представянето по по-фин начин, така виждам цялата колекция N.354. Плюс това - можете да ги купите по всяко време и няма да фалирате.

Системата за връзване може да не привлече вниманието ви, но е специална. Малка иновация, която може да означава много за производствените процеси през следващите десетилетия. Защо да пробивате дупки в материала, ако можете да създадете системата за връзване по-добре, с един кабел, прокаран през цялата маратонка? Това е експериментът, който очаквам с нетърпение от Nike. Иска ми се да е различно, да не е нещо вече виждано за 50-та поредна година.

Те са фини, удобни, издръжливи благодарение на горната част на синтетичната технология и съм сигурен, че ще прекарам лятото в тях. Още един допълнителен плюс - почистват се изключително лесно. Изчезнаха мокрите кърпички и мръсотия. С React Live нямам търпение да поздравя праха на музикалните фестивали. Вашият чифт маратонки Nike React Live можете да намерите в магазините на BUZZ и онлайн.

Останете живи,

Franjo

 

Подобни статии