Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Blogger Pick
16.01.2019.

Bow down to the CORTEZ institution!

Nike Cortez са не просто кецове, а институция. Първата вълна модели на най-яката марка е първо създадена като маратонка за бягане, но по-късно създателите й я ушиват за всички възможни спортове и модни комбинации. Cortez се превръщат в тотален хит на Олимпийските игри през 1972 и привличат интерес по целия свят. Разбира се, първите, които ги обуват, са световно известни имена от онова време – спортисти, актьори, певци. Именно по тази причина те постигат и световна слава. Но не всяка маратонка може да се задържи на върха на вълната, ако не е удобна и същевременно със семпъл, но перфектен дизайн. Няма да преувелича, ако кажа, че ако не беше Cortez, Nike нямаше да е това, което познаваме днес.

Първият ми контакт с тях беше в края на 2005. Тогава бях нов в брейк танците и моят треньор ги носеше. Когато ходех в залата, имах усещането за нещо вълнуващо, за ново начало и там бяха брейк танците, хип-хопа и Cortez. Беше любов от пръв поглед. И от втори. И от трети.

Те бяха и (все още са) икона в ърбън начина на живот и хип-хоп културата.

Западното крайбрежие, Ел Ей – там те набират такава сила, че могат да излетят в стратосферата. Възходът на гангстерския рап представя кецовете Cortez на хип-хоп сцената под името ''Dopeman's Nikes'' от легендарната рап група NWA през 1987. Не е изненада, че Cortez бързо набират много последователи в света на брейк танците и между танцьорите като цяло. По онова време спонсорските сделки не бяха разпространени, както е днес със спортисти и певци или инфлуенсъри. Единственият начин хората да разберат за нови модели, беше от истинските хора около теб, които ги носят и повярвайте ми, хората носеха Cortez.

Семпъл дизайн, свръх комфортни и перфектни за брейк танци. Дори и след тренировка все още изглеждаш добре в тях. Все пак няма да навреди да си вземеш с теб и още един чифт Cortez, защото в залата се влиза само с чисти обувки. Да не кажете после, че не съм ви предупредил.

 

Buzz on,

Don Kiki

Подобни статии