preveri najnovejšo ponudbo

Novice
11.09.2020.

adidas Originals predstavlja kolekcijo Clean Classics za ustavitev porabe plastike

adidas je predelal svoje najbolj ikonične superge, da bi odgovoril na zaskrbljenost naše generacije – plastičnih odpadkov. 

adidas predstavlja kolekcijo Clean Classics, vrsto klasik, preoblikovanih za zmanjšanje vpliva na okolje. V jedru vsega je Primegreen; serija visoko zmogljivih materialov, ki vsebujejo minimalno 50% reciklirane vsebnost. 

Primegreen in kolekcija Clean Classics sta izzvala proizvodnjo, da ustvari zgornji del iz 70% recikliranh materialov, prav tak je tudi podplat izdelan iz obnovljive in predelane gume. Rezultat tega so veganske superge, v prizadevanju, da bi zmanjšali uporabo umetnih materialov in vpliv na okolje. S preudarnim rezanjem vzorcev, kolekcija Clean Classics ne samo, da zmanjšuje nepotrebne dodatke, ampak tudi ustvarja značilne nove kroje in detajle. 

Kolekcijo Clean Classics v BUZZ-ih sestavljajo modeli Superstar, Stan Smith in Continental 80, ki so bili vsi predelani za leto 2020. 

adidas Originals’ Clean Classics se poklanja dediščini znamke, ki ustvarja bele usnjene superge z novo zavezo odgovornosti, ki kaže na zavezanost adidasa k odpravi plastičnih odpadkov. 

This shoe alone will not save the planet.– trditev, ki je navedena v oblikovalskem jeziku kolekcije, s stilskim rokopisom. Kljub vsemu, Clean Classics ostaja zavezan stalnim inovacijam na področju trajnosti. 

Poseben znak kolekcije Clean Classics lahko vseskozi najdete kot opomnik na zavezanost znamke. Na podplatu najdemo barvne madeže, zgornji del ostaja bel, sledi barve pa lahko najdemo še na vezalkah in v stilskem besedilu. 

Ekipa BUZZ

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki

29.
Feb.
2024.
Novice
Buzz Citypark podira norme sneaker kulture. Kako? S ponudbo kultnih superg in oblačil, ki so sedaj na voljo v dveh nadstropjih.  
08.
May.
2023.
Novice
Dobrodošli v klubu! In to ne v kateremkoli klubu, pač pa v tistem, ki s tremi črtami slavi idejo skupnosti, ustvarjalne energije in izvirnosti mladih ...