preveri najnovejšo ponudbo

Novice
15.05.2020.

»THE LAST DANCE« ČAROVNIJA: SUPERGE, KI JIH MICHAEL JORDAN NOSI V SLAVNEM DOKUMENTARNEM FILMU

Že več tednov vsi govorijo o "The Last Dance", dokumentarnem filmu, ki je "must" zgodba za prihodnje generacije. Med čakanjem zadnje epizode, se spominjamo superg, ki jih je Michael Jordan nosil skozi svojo veličastno kariero.

Evforija nad dokumentarcem »The Last Dance«, absolutni hit Netfilxa, se ne ustavlja in vsi že nestrpno čakamo na zadnji dve epizodi. Je dolgo pričakovana serija, ki je že po prvem ogledu pokazala, da njena zgodba presega šport.

Govori o  karieri enega največjih športnih zvezd, Michaela Jordana in njegovih kolegov, celotne posadke vrhunskih igralcev, ki so bili del Chicago Bullsov, »The Last Dance« nam je pokazal resničnost slave ter kontroverzne, a legendarne ekipe, o kateri smo do tedaj lahko le ugibali. Všeč ali ne, Bullsi so bili v devetdesetih alfa in omega ne le v ligi NBA, ampak v svetovni košarki.

Jordan je bil tisti, ki je med sezono 1997/98 dovolil, da so snemalci spremljali vsako njegovo potezo, tudi treninge in priprave ekipe. Jordan je 20 let hranil posnet material in moramo priznati, da si ne bi mogel izbrati boljšega trenutka, da bi ga delil s svetom.

Medtem, ko čakamo na zadnje epizode »The Last Dance«, ki bodo postale obveznost za prihodnje generacije, se spomnimo superg, ki jih je Michael Jordan nosil v celotni karieri. Danes so nekatere izmed njih nepogrešljiv del pop kulture in uličnih oblačil.

AIR JORDAN XIII

Leta 1998 je MJ osvojil naslov MVP All Star tekme, kjer je nosil Air Jordan XIII “Black/True Red-White”. Ta model je v tistem trenutku spisal zgodovino in s košarkarskih igrišč prešel v zbirateljske roke in postal eden najbolj željenih zbirateljskih predmetov po vsem svetu.

Ena najbolj priljubljenih superg, ki smo jih imeli priložnost videti v prvih epizodah, je Air Jordan XIII “He Got Game”, ki jih je nosil med sezono 1997/98. Ta črno-beli model »He Got Game« poimenovan s strani »sneakerheadov«, ker so postale zvezda istoimenskega filma Spike Leeja, v katerem je igral Denzel Washington.

Rdeča barva je spremljala Michaela Jordana skozi vse igralčeve dni. Zato ne preseneča, da je legendarni košarkar na poti do šestega zaporednega naslova prvaka lige NBA nosil Air Jordan XIII “Black/True Red”, superge, ki popolnoma ustrezajo barvam njegove ekipe.

AIR JORDAN 1

Skoki v različnih trenutkih so zaznamovali to serijo, prav tako pa tudi prav poseben trenutek z Air Jordan 1. To so bile superge, ki so zaznamovale začetek veličastne kariere, danes pa so to najbolj iskane klasike.

Sčasoma je Air Jordan 1 postal na voljo v različnih barvnih paletah, dobil je svojo žensko izdajo, a eno je ostalo nespremenjeno - rdeča barva originalnega modela je razlog, da je bil AJ1 tolikokrat »prepovedan« v ligi NBA.

Mogoče je najbolj znan model Air Jordan 1 v črni in rdeči barvni kombinaciji, poznana tudi pod imenom "Bred". Ena izmed danes najbolj presenetljivih klasik superge, ki je nekoč prispevala k čarobnosti, ki jo je Michael Jordan pokazal leta 1985 na NBA Dunk tekmovanju.

CONVERSE PRO LEATHER

Še en velik trenutek dokumentarnega filma se vrača v Jordanove dni kot igralca na Univerzi v Severni Karolini. Na fotografiji je prikazan model Converse Pro Leather, v katerem je MJ dosegel zmagovalni koš na prvenstvu.

AIR JORDAN VII

Leta 1992 je Michael Jordan z ameriško ekipo osvojil Olimpijsko zlato v Barceloni in nosil domoljubne Air Jordan VII “White/Midnight Navy-True Red”.

AIR JORDAN II

Do takrat, ko je Michael Jordan začel nositi Air Jordan II, je imel ligo že pod svojimi nogami. Ta fotografija iz dokumentarca »The Last Dance« prikazuje mladega zvezdnika, ki je bil že NBA All-Star in bodoči MVP lige, v drugem modelu, imenovanem po njem.

V letu 1987 je bilo doseči 50 točk med tekmo neverjetnimi podvig in še danes velja za odličen uspeh. Tako si je MJ zaslužil spoštovanje novega trenerja Bulls-ov in superge, ki so mu zvesto sledile na tej poti, Air Jordan II “White/Red-Black”.

AIR JORDAN III

Superge Air Jordan III “White/Cement” so ikona ulične kulture, zahvaljujoč številnim ponovnim tiskom in privlačnim barvnim kombinacijam. MJ jih je nosil med tekmovanjem NBA Slam Dunk leta 1988.

AIR JORDAN IV

Model Air Jordan IV “Black/Cement Grey” je MJ imel na nogah v trenutku, ko je naredil ikonični »The Shot«.

AIR JORDAN XII

Sezono 1996/97 v karieri Michaela Jordana so predstavljale superge Air Jordan XII “White/Varsity Red-Black”, v katerih je začel in končal pot do petega zaporednega naslova v ligi NBA.

AIR JORDAN V

Model Air Jordan V “White/Black-Fire Red” je znan, saj je MJ marca 1990 v njih proti Clevelandu zbral 69 točk.

AIR JORDAN VI

Junija 1991 je na košarkarskem igrišču MJ premagal svojega junaka iz otroštva, ki je nosil Air Jordan VI “Black/Black Infrared” in osvojil prvi naslov NBA. Ta zmaga je pomenila začetek prevlade Chicago Bullsov v naslednjih sezonah.

AIR JORDAN XI CONCORD

Mogoče najbolj znane MJ so superge Air Jordan XI Concord. Jordan jih je nosil med pripravami na zadnjo sezono v Chicagu. Prizor na tej fotografiji je ključen za več podrobnosti - logotip MJ-jevih kratkih hlač je začetek prevlade blagovne znamke Jordan.

AIR JORDAN I DUNK SOLE HYBRID

Tako kot je obljubil, se je MJ po poškodbi vrnil na igrišče z jasnim ciljem – pripeljati svojo ekipo na sam vrh. Ne glede na vse pripombe vodstva, ki so jih potrdili v dokumentarcu, je Jordan nasprotni ekipi dal precej glavobola, ko je obul Air Jordan I Dunk Sole Hybrid.

Priznati moramo, da izbira najboljših MJ trenutkov ni bila lahka. Michaela Jordan je preigral ogromno ključnih trenutkov, obut v neverjetne superge. Medtem ko čakate na zadnji dve epizodi Netflix serije »The Last Dance«, si oglejte razpoložljive modele Air Jordan in ne zamudite priložnosti, da občutite čarobnost MJ na nogah.

Foto: nicekicks.com, air.jordan.com, kompleks.com

Ekipa BUZZ

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki

29.
Feb.
2024.
Novice
Buzz Citypark podira norme sneaker kulture. Kako? S ponudbo kultnih superg in oblačil, ki so sedaj na voljo v dveh nadstropjih.  
08.
May.
2023.
Novice
Dobrodošli v klubu! In to ne v kateremkoli klubu, pač pa v tistem, ki s tremi črtami slavi idejo skupnosti, ustvarjalne energije in izvirnosti mladih ...