Živjo od mene- DJ Akasha. Sem DJ-ka in organizatorka različnih Hip Hop dogodkov v okviru Rock on Jamz. Pred kratkim sem postala članica BUZZ ekipe in nameravam vam predstaviti mojo strast do superg skozi hip hop.

Air Max je v 90-tih v Bolgariji povzročil veliko zavisti, saj jih niso mogli imeti vsi. Tisti, ki jih je imel, je na ulicah velja za pravega zvezdnika. Danes predstavljamo novo ulično ikono- Air Max 200, kombinacija klasike iz 90-tih in silhuete 180s s sodobnimi linijami iz Air Max 720 in Air Max 270. Končni rezultat je tukaj- pravi “HYPE”!

Spomnim se mojih prvi Air Max-ov in kako sem se ob njih počutila, kot da bi se v trenutku spremenila v super junakinjo. Točno to je prednost Air Max 200 pred ostalimi sodobnimi linijami, poleg tega pa so še udobne in predstavljajo klasične Air Max-ice tega časa z dodatkom revolucionarnosti, ki smo je navajeni pri Nike-u skozi leta.

Nike Air obdobje je ključen del razvoja Hip Hopa. V zadnjih štiridesetih letih sta se oba obdobja, Nike Air in Hip Hop razvijala hkrati, se povezovala in vplivala drug na drugega. To je razvidno iz začetnikov Hip Hopa v 70-desetih, ki so bili začetniki trendov in dali drugačen vpogled na to, kako kombiniramo in nosimo čevlje danes. Od tega kako so B-Boys v svojih supergah začeli nositi širše vezalke in jih začeli vezati v druge smeri, do tega, da so Run DMC iz svojih superg popolnoma odstranili vezalke in s tem ustvarili nov trend, ki je vplival tudi na Nike-ove subkulture v Hip Hopu.

 

Peace out!

DJ Akasha