BREZPLAČNA POŠTNINA

za vse nakupe nad 100€

TOP IZBOR

preveri najnovejšo ponudbo

BLOG

preveri naše novice

Blogger Pick
07.07.2021.

Nike React Live te vrne v življenje

Čeprav niso kričečih barv, sem takoj opazil Nike React Live na polici v Buzz-u. Vedel sem, da morajo biti moje. Izgledajo mi kot nekaj kar bi Wesley Snipes nosil v Demolition Man. Nobenega prefinjenega karakterja v prefinjenih futurističnih supergah.

Ko sem prvič v roke prijel superge z React tehnologijo sem bil navdušen nad peno iz katere je narejen podplat čevlja. Nike-ova vrhunska tehnologija, ki razbremeni udarce ob hoji in teku me je osvojila na prvi dotik oziroma na prvi upogib superge. Če jih ne upogneš, v resnici ne maraš superg. Bile so popolnoma udobne. Ne da sem dejansko tekel v njih, ampak React pena je predstavljala udoben občutek v vsakem trenutku dneva. Pri tem modelu je pena ojačana z bolj trdnimi materiali, ki jo naredijo trajnejšo, poleg tega pa kombinacija obeh materialov naredi zanimivo obliko.

Nike React Live je del Nike N.345 kolekcije, v kateri se ena najbolj znanih znamk na svetu odločila eksperimentirati. Ampak poglej – je v genih znamke, saj je Bill Bowerman, tekaški trener na Univerzi v Oregonu in prvi Nike inženir, dal gumo v opekač za vaflje, da je lahko ustvaril boljše tekaške čevlje.

Iz kje je prišlo ime N.354? Ameriški tekač in nato Nikeovo upanje Steve Prefontain je pretekel svojo najhitrejšo miljo s časom 3:54:6 v letu 1973. To je tisto kar imam rad pri Nike-u, da je za vsem ena dodatna podrobnost, ena dodatna zgodba.

Danes, če želiš futurizem, se obrneš na Off-White superge, katerih cena je neverjetno visoka in so totalno nedosegljive, saj se razprodajo izjemno hitro. Nike se je odločil, da bo naredil Off-White tretma na bolj prefinjen način. Tako vidim jaz celotno N.354 kolekcijo. Poleg tega – lahko jih kupiš kadarkoli in ne boš bankrotiral.

Sistem zavezovanja ni nujno ujel vaše pozornosti ampak je poseben. Majhna inovacija, ki bi lahko pomenila veliko za proizvodne procese v prihajajočih desetletjih. Zakaj bi delali luknje v material, ko pa lahko sistem zavezovanja kreiramo na boljši način, z enim kablom, ki poteka skozi celotno supergo? To je eksperiment, katerega se veselim in pričakujem od Nike-a. Želim, da je drugačen, želim, da ni nekaj kar je nošeno že petdeseto leto zapored.

So prefinjene, udobne in trpežne zahvaljujoč sintetično tehnološkem zgornjem delu in prepričan sem, da bom preživel poletje v njih. Dodaten plus – so izjemno nezahtevne za čiščenje. Vlažen robček in umazanije ni več. Z React Live komaj čakam, da rečem živijo prahu na glasbenih festivalih. Svoj par Nike React Live superg lahko najdeš v BUZZ trgovinah in na spletu.

Ostani živ(ahen),

Franjo

 

Vnesi komentar

Trenutno nema komentara

Podobni članki

26.
Jul.
2021.
Novice
Ljubitelji urbane kulture in superg, ne spreglejte! 29. julija ob 17. uri svoja vrata v Cityparku v Ljubljani odpira največji in najsodobnejši BU...
21.
Jul.
2021.
Blogger Pick
30.
Jun.
2021.
Blogger Pick
23.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Živjo! Zelo sem vesela, da sem spet z vami v bolj sproščenem poletnem vzdušju. Tokrat za odličen začetek poletja nosim superge Nike Air Max Ge...
16.
Jun.
2021.
Blogger Pick
15.
Jun.
2021.
Novice
Nova kolekcija BUZZ majic je končno prispela v naše trgovine. Odkrivamo trendi modele, ki bodo zaznamovali to sezono.
02.
Jun.
2021.
Novice
Predstavljaj si toplejše vreme. Greš ven in vzameš svoje najljubše superge. Klasika, Chuck Taylor All Star.
02.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Živjo, ekipa! Pravi čas je, da z vami delim svoje vtise o novi Buzz kolekciji in svojem favoritu, ob katerem se poletni vibe resnično začne čutiti. Road trip...