preveri najnovejšo ponudbo

Novice
26.03.2020.

DAN ZA PRAZNOVANJE LJUBEZNI DO NIKE AIR MAX

Čeprav nam izredne razmere v vsej regiji preprečujejo praznovanje Air Max dneva na pravem dogodku, to ne pomeni, da te ikonične silhuete superg ne bi počastili na druge, enako kreativne načine.

Nike-Air ni samo superga. Je revolucija in vsaka revolucija na svetu se je začela z neko idejo - edinstveno, ganljivo in nenadomestljivo. Ta ideja je nastala v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, zahvaljujoč Frank Rudyju, Nasinemu inženirju, ki je pripravil prototip za Air-Sole enoto. Luč dneva je ideja prvič ugledala kot Air Max 1, ki ga je zasnoval Tinker Hatfield, 26. marca 1987. Ostalo je zgodovina. In to kakšna zgodovina!

Air Max 1 je ena najbolj legendarnih silhuet znamke Nike in velja za pravo ikono superg. Kar pa ni presenetljivo, upoštevajoč, da gre za prvo supergo, ki ima vidno tehnologijo Air, uporabljeno na vseh Air Max modelih, ki navdušujejo svet superg.

V zadnjih treh desetletjih je število teh modelov poskočilo na nekaj sto in vsak izmed njih je imel neverjeten uspeh, ki živi še danes.

Zato je 26. marec dan, ko ves svet slavi ljubezen do superg Nike Air Max, in letos ni nič drugače! Čeprav so dogodki po vsej regiji odpovedani, nam okoliščine ne preprečujejo uporabe nekaterih drugih, enako zanimivih načinov, da se poklonimo tej legendarni silhueti.

Zakaj ne začnemo kar na začetku?

Zanimivo je, da je navdih za oblikovanje prvih superg Air Max prav »The Centre Pompidou« v Parizu. Notranjost, ki je obenem zunanjost stavbe, je motivirala Hatfield, da je struktura podplata Air Max vidna vsem. Tudi pesem, uporabljena v prvi reklami teh superg, govori o njihovi revolucionarni zgodovini. Pravzaprav je bila v reklami predvajana pesem z naslovom »Revolution«, glasbene skupine The Beatles, v oglasu pa so sodelovali znani športniki, kot so: John McEnroe, Bo Jackson in Michael Jordan.

Kasneje so na trg prišli modeli Nike Air Max Light, AM90, Nike Air Classic BW, AM 180, AM 93, zadnji je bil celo v reklami za Range Rover, ki je s svojim značilnim podplatom prispeval k promociji sistema pnevmatike tega avtomobila.

Nike Air Max 94, AM 2, Air Max 95, 96, 97, 98 – seznam je resnično impresiven in vsak model ima enako zanimivo zgodbo. Silhuete so se z leti spreminjale, nato pa so leta 2018, tik pred Air Max dnevom, zaživele prve »lifestyle« Air Max superge. Govorimo o Air Max 270, ki je Air Max model približal in postal močno priljubljen med današnjimi generacijami.

Naslednje leto so na trg vstopile superge Nike Air Max 720, še bolj revolucionaren in presenetljiv model, kjer je tehnologija Air vidna na celotni supergi. Upravičeno ga imenujejo "najbolj vznemirljiv model 21. stoletja".

Tudi letos se bodo na Air Max dnevu svetu superg predstavili novi modeli ene najbolj priljubljenih silhuet doslej. Med njimi tudi superga, ki bo brez dvoma zaznamovala leto 2020, z imenom Nike Air Max 2090.

Air Max 2090 je bil z uporabo DNK silhuete, ki je bila ustvarjena pred 30-imi leti, zasnovan tako, da na najboljši možen način ponazarja prihodnost sveta superg.

Da bi poudarili pomen strukture nove superge, so oblikovalci uporabili črno barvo za materiale, ki prispevajo k njeni stabilnosti in inovativnosti, nekoliko svetlejši podporni deli pa so opazni zahvaljujoč beli barvi. Z uporabo barv, ki se večinoma uporabljajo pri zasnovi električnih avtomobilov, je Air Max 2090 po mnenju oblikovalcev Nike dejanska predstavitev teh avtomobilov v 2090-ih.

Kot mnogi drugi pred njim, tudi ta model ne bi bil pravi brez značilnih Air Max karakteristik, pozornost pri oblikovanju vsake komponente tega modela pa je bila usmerjena in zgrajena za prihodnost. Zato ima Air Max 2090 nekoliko večjo zračno enoto in do 200 odstotkov večje okno kot originalni model, predstavljen pred 30 leti.

Še ena novo-stara podrobnost so obrezane prepoznavnih Nike kljukic, tokrat nadgrajene iz originalnih superg Air Max 90.

Vse modele z letošnjega paketa Air Max lahko najdete in naročite v naši spletni trgovini.

Ostanite doma, a svoje 2090-ke dobite pravočasno in ostanite korak pred vsemi drugimi.

Praznujmo Air Max dan!

Buzz ekipa

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki

29.
Feb.
2024.
Novice
Buzz Citypark podira norme sneaker kulture. Kako? S ponudbo kultnih superg in oblačil, ki so sedaj na voljo v dveh nadstropjih.  
08.
May.
2023.
Novice
Dobrodošli v klubu! In to ne v kateremkoli klubu, pač pa v tistem, ki s tremi črtami slavi idejo skupnosti, ustvarjalne energije in izvirnosti mladih ...