Nike je ove godine pokrenuo Force is Female kampanju koja za cilj ima da podstakne žene da upotrebe svoju unutrašnju energiju u ostvarenju ciljeva i budu najbolja verzija sebe u svakom trenutku.


Deo kampanje je i Black Patent premium kolekcija koju čine modeli Special Field Air Force 1, Air Force 1 Low i Air Max 95. Modeli su izrađeni od „Patent“ – poznatije kao lakovane kože, balističkog platna i sintetičkih materijala.


Crna lakovana koža daje luksuzni efekat, a ima za cilj da dočara lepotu i snagu ženske populacije.
Predvodnik ove kolekcije je model Special Field Air Force 1 kojim se legendarna basketball silueta transformiše u Hi-Fashion obuću inspirisanu vojnom estetikom. Uz model dolazi i specijalno dizajnirana SF torba od balističkog platna sa ručkama inspirisanim kopčama sa modela koje su izrađene od vojnog Paracorde kanapa.

Ova premium kolekcija namenjena je za sezonu jesen/zima, pa su korišćeni materijali namenjeni da održe toplotu stopala u hladnim zimskim danima. Crna boja ostavlja mogućnost kombinovanja sa razlicitim outfitima, a na vama je samo da izaberete silueta koja odgovara vašem tipu ličnosti. Modeli su ekskluzivno dostupni u BUZZ SNEAKER STATION šopovima.