Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

News
24.12.2021.

AIR FORCE 1 HIGH x ALYX – SIGNATURE HOOPS STYLE MEETS LUXURY

Ljubitelji patika, verujemo da ste u svom sneaker iskustvu imali priliku da se sretnete sa legendarnim Air Force 1 modelom. Rekli bismo da je nezaobilazan u street kulturi, omiljen među pripadnicima svih generacija i univerzalan klasik u svakoj sezoni. Verovatno da niko sa sigurnošću ne može da kaže koliko je verzija ovog modela lansirano do sada, ali je očigledno da je svaka nova serija bila kreativna i drugačija. Od neodoljive siluete, preko kombinacija boja, pa do detalja koji dodaju jedinstvenost, nemoguće je ne pronaći bar jedan par za sebe.

Za nastanak ovog kultnog modela zaslužan je Bruce Kilgore, product dizajner u oblasti automobilske industrije koji je dobio priliku da kreira svoje prve košarkaške patike za Nike. Nakon više prototipova i testiranja, čak i od strane samog Kilgora, 1982. nastaju prve patike za košarku sa inovativnom Air tehnologijom i izdržljivom cupsole konstrukcijom. Sve što dolazi nakon toga je istorija. Od svojih početaka na košarkaškom terenu, pa do danas, Nike Air Force 1 su predstavili neki od najboljih NBA igrača osamdesetih, a za njihovu popularnost zaslužni su pripadnici hip-hop, skate i street kulture. Fat Joe, Young Jeezy, Jay-Z samo su neka od poznatih imena koja su nametnula AF1 kult širom američkog kontinenta.

Danas Air Force 1 ide u korak sa trendovima i inovacijama, zadržavajući svoju prepoznatljivu, klasičnu osnovu. Ukoliko je ovaj model jedan od tvojih sneaker favorita, onda bi trebalo da upoznaš i njegovu ekskluzivnu verziju. Predstavljamo ti Air Force 1 High x Alyx, patike koje će te osvojiti već na prvi pogled.

Stvorene u kolaboraciji sa brendom Alyx, iza kojeg stoji Matthew Williams, fashion dizajner i kreativni direktor modne kuće Givenchy, ove duboke patike spajaju modu i sport na najbolji mogući način. Autentični detalji koji Vilijamsove modele čine prepoznatljivim pronašli su svoje mesto na gornjištu ovih patika. Aluminijumska kopča na kaišu upotpunjena je laserski oblikovanim logotipom, bočna strana ima oznaku 1017 ALYX 9SM, a na peti se nalazi prošiveni Swoosh. Materijal korišćen u izradi gornjeg dela sačinjen je od najfinije ECCO kože, a ekskluzivan detalj su voskirane pertle koje su karakteristične za većinu dizajnerskih patika. Unutrašnjost je postavljena glatkom tkaninom koja će, uz legendarnu vazdušnu jedinicu, pružiti stopalima osećaj luksuznog komfora.

Ovaj model dolazi u dve varijante – klasičnoj crnoj i nezaobilaznoj beloj, a obe se ističu detaljima sive boje. Svedene, ali toliko upečatljive, Air Force 1 x Alyx patike privlače poglede svojim autentičnim stavom i modernim vibe-om koji ih udaljava od originalne siluete iz 1982.

 

Maksimalna udobnost u kombinaciji sa luksuznim dizajnom svrstava ovaj model u must have svake ozbiljne sneaker kolekcije. Možeš ih pronaći u Buzz shop-ovima kao i online.

 

Buzz tim

Slični članci