Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

News
19.11.2019.

IN HONOR OF BATMAN: New Converse Capsule Collection

Da li znate da je 2019. godina 80. rođendana čuvenog strip junaka Batman-a? Mračni vitez je ostavio neizbrisiv trag na generacije koje su odrastale čitajući stripove i gledajući filmove o njemu, a to čini i danas. U njegovu čast brend Converse je, zajedno sa Warner Bros. Consumer Products i DC-jem, predstavio novu, kapsulnu kolekciju poznatih patika koje svojim dizajnom slave nostalgiju za ovim, mnogima omiljenim, superherojem.

Inspirisana pedesetim, šezdesetim i sedamdesetim godinama, odnosno pop artom, pravcem koji je obeležio te decenije 20. veka, Converse x Batman kolekcija patika oživljava čuvene klasike Chuck Taylor All Star i Chuck 70, ovoga puta upotpunjene efektnim grafičkim detaljima koji su obeležili priče o Mračnom vitezu.

I dok je cela kapsulna kolekcija zapravo omaž nostalgičnim dizajnima iz arhive DC-a, svaka silueta na gornjištu sadrži ikoničke grafike koje upotpunjuju dizajn novih Converse patika. Detalji preuzeti iz najpopularnijih stripova o Batman-u utisnuti su tako da oslikaju svih 80 godina “vladavine” ovog legendarnog junaka, pa se ovi redizajnirani sneaker klasici mogu smatrati savršenim izborom za predstojeću prazničnu sezonu.

Koji modeli će obeležiti Converse x Batman kolekciju patika?

Converse x Batman Chuck 70 sadrži čak tri varijacije Batman-ovog imena u vidu logotipa, od kojih je jedan svetlost dana ugledao u martu davne 1970. godine na naslovnici stripa Batman #220. Ekskluzivno redizajnirane za istinske fanove Mračnog viteza, patike, osim na gornjištu, prepoznatljive strip elemente sadrže i na đonu i pertlama.

Converse x Batman Chuck Taylor All Star Hi Top inspirisane su još jednom naslovnicom, i to čuvenog stripa Batman #190 koja je objavljena u martu 1967. godine. Dizajnirali su je Carmine Infantino i Joe Giella.

Silueta ovih Chuck Taylor All Star Hi-Top patika pravi je omaž “ratnim saboracima” – Batman-u i Robinu, koji su se prvi put zajedno našli na naslovnici Detective Comics #164 izdanja iz oktobra 1950. Naslovnicu su zajedničkim snagama oslikali Win Mortimer i George Roussos.

Mnogo istorije na samo nekoliko modela patika, zar ne?

Ukoliko je Batman i vaš omiljeni superheroj, ovo je kolekcija koju morate imati u svojoj kolekciji. Pronađite je u našim šopovima u TC Ušće i TC Promenada ili naručite online.

Buzz tim 

Slični članci