03/07 2019.
Buzz crew

When Soles Start to Itch

Najistočnija tačka koju sam ikada “zapljunuo” posle Halong zaliva, pre par dana, postao je Nanjing. Grad na samom istoku Kine i mesto gde sam se ovaj put zaleteo. Još jednom, povod mog putovanja je ples.

Breaking je nedavno i zvanično postao olimpijski sport te će 2024. godine u Parizu, prvi put u istoriji, moja omiljena plesna disciplina dobiti novu, sportskiju dimenziju.  Premda sam najsportskije elemente plesa uvek nerado vežbao, odlučio sam da prihvatim poziv Plesnog i Sportskog saveza Srbije i, kao predstavnik zemlje, odem da izvidim i oprobam se na svetskom prvenstvu koje je i organizovano s jednim povodom – obeležavanje brejka i takvog sistema takmičenja, kao sportske discipline. Još jednom su me “zasvrbeli đonovi”.

 

Kako je nedavno Buzz izbacio novi model poznatog klasika, adidas Superstar je bio logičan izbor za ovu putešestviju.

Znao sam da u par dana moram preći nekoliko desetina hiljada kilometara, promeniti nekoliko prevoznih sredstava, a ako bih se i odlučio za samo jedne letnje, plitke patike, to bi morala biti kulturna ikona, superstar među svim klasičnim giljama.

 

Model koji je nastao 1969. godine, prvo je bio prepoznatljiv u mojoj, sada već (nažalost!) drugoj omiljenoj sportskoj disciplini – košarci. Kareem Abdul Jabar, šmeker koji je Divca naučio čarima horoga a Brus Lija dobro izmlatio, bio je jedan od košarkaša koji su planetarno popularizovali ovaj model.  

Deceniju kasnije, Run DMC su odlučili da se na stage-u oblače kao i na ulici, pa su svojim publicitetom, a u saradnji sa adidasom, ovaj model plasirali kao nenadmašnu hip hop patiku. Brejkeri su adidas Superstar prisvojili kao jednu od najprepoznatljivijih patika za ples – izdržljivu, čvrstu, udobnu i super kul.
 

Za mene će ovaj model zauvek imati i sentimentalnu vrednost i podsećati me na prve hip hop patike koje sam kupio od svog srednjoškolskog džeparca. Tada se školski sunđer “furao” pod jezikom Superstara, a debele pertle u boji su bile neizostavni detalj!

 

Lex

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

15.
Apr.
2021.
News
Svaki naš rođendan savršen je povod za sumiranje utisaka, ali ipak ne odustajemo od one Keep on Buzzin’. Ovo je priča o nama.
15.
Apr.
2021.
News
It’s Buzz 6th Birthday! I ove godine ga proslavljamo online i pozivamo te da budeš deo naše rođendanske aktivacije.
14.
Apr.
2021.
Blogger Pick
Ćao, ekipo! Nadam se da sam vam nedostajala. I ovoga puta se javljam inspirisana, zahvaljujući šarenim bojama i retro fazonu nove PUMA kolekcije koja...
13.
Apr.
2021.
News
Brend adidas nastavlja svoju ekološku misiju novom kolekcijom Stan Smith patika čiji je prepoznatljivi dizajn sada dobio još održivije ruho.
08.
Apr.
2021.
News
Patike koje su svetlost dana ugledale tokom prošlogodišnjeg Air Max Day-a, potpuno zaslužuju epitet „Sneakers of the Future“. Ovo j...
07.
Apr.
2021.
News
Saznaj zašto je nova NAPAPIJRI kolekcija i ove sezone tako posebna.
07.
Apr.
2021.
Blogger Pick
Ćao ljudi, Evo mene ponovo, posle malo dužeg vremena, sa novom Buzz Crew pričom. Povod za to je i više nego dobar, jer sam zajedno sa Aki (sigurno je...
06.
Apr.
2021.
News
Nike Air Jordan 1 "University Blue" patike su koje svi žele u svojoj kolekciji. Možda sada budu baš tvoje!
31.
Mar.
2021.
Blogger Pick
Hej ljudi!   Jedva sam čekala da vam ispričam novu priču.   Polako, ali sigurno, zima odlazi da oslobodi prostor hrabrijima. Znam da možda tren...
26.
Mar.
2021.
News
Proslavimo Air Max Day zajedno! Dovoljni su ti jedan par Air Max patika i 3 outfit-a koja će nam najbolje ispričati priču o tebi. Pogledaj pravila na&sc...