29/07 2016.
Blogger Pick

WORLD CHAMPIONS AGAIN AND AGAIN

Još od Air Jordan VI modela, Tinker Hatfiel je predlagao Najkiju da se sa Jordan patika skine Nike znak, jer je smatrao da je Jordan brend u tom momentu dovoljno jak da može postati samostalan.

Posle dosta ubeđivanja, Najki mu se doslovno smejao u lice, ali je uspeo da svoju ideju sprovede u delo, i kada su AJ VIII OG ugledale svetlost dana, primetićete da je na njima samo Jumpman logo.

Air Jordan VIII oduševile su, ne samo ljude iz košarkaškog sveta, već i sneakerhead-ove i sve zaljubljenike u Najki patike. Dizajn je bio fascinantan, uz POLYCARBONATE TORSION PLATE i neverovatne kombinacije boja koje su korišćene, interesovanje za ovaj model je bilo ogromno.

Nažalost, AJ VIII nisu bile toliko udobne koliko i ostali Air Jordan modeli. Naime, kaiševi sa bočnih strana, tj. ’BUNNY EARS’, kako su kasnije dobili nadimak, su zatezali patike sa obe strane, tako da su ljudi koji imaju šire stopalo, imali problema prilikom nošenja istih.

1993. godine AJ VIII je izašao u tri colorway-a, White/Black-True Red, Black/Bright Concord-Aqua Tone and Black-Black-True Red, i cena im je bila 125 dolara. Deset godina kasnije, Jordan brend je izbacio još još dva modela AJ VIII po ceni od 135 dolara, kao i dve ’low cut’ verzije po ceni od 110 dolara.

Danas, nakon 23 godine od prvog release-a AJ VIII modela, susrećemo se sa, do sada, najluksuznijim verzijma popularne RETRO OSMICE, tj. ’CHAMPIONSHIP PACK-om’, koji se sastoji od AJ VIII ’CHAMPAGNE’ i AJ VIII ’CONFETTI’ modela.

Ovaj pack je inspirisan Jordanovim prvim Three Peat-om, tj. osvajanjem tri NBA šampionata zaredom (1991, 1992, 1993,) sa Chicago Bullsima, trofejom i konfetama koje su nezaobilazni na svakoj proslavi NBA titule.

Ono sto je činjenica i poruku koju šalju oba colorway-a jeste natpis sa unutrašnje strane BUNNY EARS-a (unakrsnih kaiševa): WORLD CHAMPIONS AGAIN AND AGAIN.

Air Jordan VIII „Championship pack“ možete pronaći u BUZZ šopu u TC Ušće, kao i na BUZZ online šopu.

 

MJ

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""