11/07 2016.
Blogger Pick

THE FLU GAME

Air Jordan XII ’Flu Game’ je model koji vole, ne samo ’sneakerhead-ovi’, već i većina poznavalaca i ljubitelja košarke. Mnogi će se zapitati zašto baš ove patike? Zbog čega su legendarne ’Flu Game’ dvanaestice lepše, bolje i generalno bitnije od ostalih retro modela?
Postoji više uglova iz kojih možemo posmatrati zagonetku i doći do odgovora. 


Prvo, zato što su legendarne. To smo već napomenuli, ali još jednom, LEGENDARNE. Kada vi u NBA finalu ubacite 38 poena Juti Džez, uz temperaturu i sve simptome gripa, i vaše patike će biti legendarne.
Fact #2, posmatrano sa psihološke strane, uniforma Chicago Bulls-a iz devedesetih, a i kasnije je upravo bila u ovoj kombinaciji boja. Kakve to veze ima sa patikama? Chicago Bulls-e iz devedesetih godina, planeta pamti kao NAJBOLJI SPORTSKI PERFORMANS SVIH VREMENA. Mnoga istraživanja svetskih psihologa pokazuju da je u tom trenutku, ono što su Bulls-i uradili, ostavilo veliki trag, ne samo u istoriji sporta, već i u istoriji čovečanstva.


Zašto nadimak ’THE FLU GAME’?
NBA finale 1997. godine. Obe ekipe su sačuvale prednost domaćeg terena, i posle skora 2-2, serija se seli u Jutu. Sve je počelo u noć pred petu utakmicu finala u Salt Lake City-u. Majkl je bio gladan i odlučio je da pozove dosatvu pizza-e. Kada su njegovi saigrači saznali da je naručio hranu u gradu svojih, u tom trenutku, najvećih rivala, pokušali su da ga odgovore, ali bezuspešno.
Sve što se dalje dešavalo je istorija.
Kada je došlo vreme utakmice, milioni gledalaca su pratili Majkla, što uživo, što kraj malih ekrana, kako na teren izlazi u trenerci Chicago Bulls-a. Propustio je pre-game trening kao i zagrevanje neposredno pred utakmicu, ali je ekipi bio preko potreban. Sa druge strane su bili potpuno zdravi Karl Malone, John Stockton i ostatak Jute, i nije ih zanimalo da li je Majkl 100% na terenu. Zanimala ih je pobeda i šampionski prsten. U pauzama i tajmautima, saigrači su iznosili Majkla sa terena do klupe, kako bi skupio poslednje atome snage i pružio otpor Juti, koja nije uspela da ga zaustavi ni u tako lomljivom stanju.


MJ je radio nešto sasvim natprirodno.
’Učinio je da verujem’ bile su reči Phil Jacksona, trenera Chicago Bulls-a. Kasnije je dodao o Majklovom božanskom performansu od 38 poena, 7 skokova, 5 asistencija, 3 ukradene lopte i 1 jednom blokadom, za 44 minuta igre i pobedi koju je Majkl nosio na svojim ramenima. Mislim da je ovo sasvim dovoljno veoma legitimnih činjenica, koje su pojačane i raznim statistikama, zašto je AJ RETRO XII ’FLU GAME’ kultni model, i zašto su iznad svih.


A sada se, iz davne 1997. godine, vraćamo u sadašnjost, kada tehnologija izrade patika, kako lifestyle, tako i performance, premašuje sve granice, tako da ćemo taj deo o AJ RETRO XII ’FLU GAME’ preskočiti, ali će svakako ostati ’must have’ streetstyle-a i privatnih kolekcija patika.

 

MJ

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""