22/06 2016.
Blogger Pick

Stari šmek i nova tehnologija

Opet Air Max, opet BW, ali Ultra. Pošto sam ispoštovao OG priču stare škole i period odrastanja morao sam da ugrabim i novu generaciju modela BW. Model koji je izrađen od novih materijala kako đona tako i gornjišta, znatno lakši i udobniji, kao da je u pitanju sasvim nova patika.Početkom 2015. godine pojavili su se prvi Ultra modeli legendarnih silueta, naravno prvo AM1, zatim i AM90 i AM95, a kada sam saznao da će i BW imati svoje Ultra izdanje jedva sam čekao da se pojavi.
Većina mojih prijatelja nije u fazonu ’Ultra izdanja’, svi se uglavnom opredeljuju za standardne modele, ali samo kada bi im dali šansu skapirali bi koliko su to savršeniji modeli u svakom smislu.Ultra je nešto što može da se nosi ceo dan i pritom da se ne oseti umor stopala. Gornjište patike napravljeno je tako da prijanja uz stopalo, izrađeno od novih lakših materijala koji propuštaju više vazduha i veoma su zahvalni za održavanje. Đon patike izdubljen je sa donje strane čime je smanjena površina gazišta i znatno je olakšan, ponaša se poput memorijske pene, upija izbočine na asfaltu, amortizuje svaki korak i vraća se u prvobitni položaj. Standardni element je i vazdušna komora u delu pete koja se na Ultra modelu vidi i sa donje strane.Nike Air Max BW Ultra nisam zapertlao na „opasno“, vezao sam pertle i prošetao ga Novim Beogradom. Ne znam da li zbog University Red jake crvene sa kontrastnim belim poljima i svedenim linijama Burgundy boje ili same patike, pogledi i šaputanja prolaznika nisu izostali. Kroz prečice, prolaze, preko petlje kod Arene, sve do železničke stanice Novi Beograd, BW je ostavio utisak sigurnog partnera sa stavom. Atraktivan, praktičan, iako nov... opet...za mene klasik.Ako bi tražio nešto da predstavim svoj grad i sebe u njemu, to je definitivno BW Ultra, model koji u Srbiji nosi teško breme devedesetih godina, evoluirao u novu iskusnu personu spremnu da sve ostavi za sobom i krene dalje. BW kreiran za trčanje, opstao zahvaljujući uličnoj kulturi, redovan u parku, na klupici, ćošku, terenu, ostaje model za sva vremena. Reizdanja OG modela koja će ove godine biti ispraćena i kod nas izazvaće kočenje vratova i zbunjujuće poglede starijih generacija koji ih se sećaju iz perioda odrastanja. A kao što su momci iz grupe Rhythm Attack davno rekli „Sada smo stariji, zreliji i pametniji“, Nike Air Max BW Ultra nosi stari šmek uz tehnološke inovacije i za mene ostaje jedna od omiljenih Air Max silueta.


Maks

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""