21/06 2017.
Blogger Pick

ADIDAS TUBULAR NOVA PK

Pokušaću na najlakši način da vam kažem sve što mogu o TUBULAR-u, kao novini u svetu patika, a ujedno navesti  par sitnih razlika između njega i TUBULAR NOVA PK.
Kada se pojavila, mnogi su mislili da je još jedna od Kanye West x ADIDAS kolaboracija, no TUBULAR je samo pokazatelj u kojim sve smerovima može da ide tehnika i načini izrade obuće. Tubular je inspirisan RUNNING linijom iz devedesetih godina.


Nic Galway, ADIDAS-ov globalni VP (vice president) objašnjava to ovako : ''Gledao sam kako da zaintrigiram maštu svima unutar korporacije. Moja polazna tačka za putovanje, bila je naš arhiv. Ono što me zanimalo bili su prototipi obuće koja nikad nije proizvedena, a ne toliko krajnji proizvodi.''


Naziv TUBULAR ili kako možemo prevesti ''CJEVASTO'', sve zbog dizajna đona, kako na vanjskoj, tako i na utrašnjoj strani. Sam oblik podseća na gumu (tj, na unutrašnjost vanjske gume nekog vozila).
''Ono sto sam zaista htio da učinim, bio je vratiti se na taj cevasti element'', rekao je Galway, te dodao kako je koristio dve različite gustine EVA pene. To je bio ključ stvaranja tubulara. Proizvodnja cevastog podplata sada je mnogo lakša nego ranije. Uz to nisu ni materijali bili toliko zastupljeni, kao sada, tako da je patika bila ispred svog vremena. Adidas je i ranije planirao izradu čarapa-patike, ali nisu imali tehnologiju za to.


Nije bilo lako za isvesti da patika bude lepa, funkcionalna i na kraju jako, jako upečatljiva i prepoznatljiva. Početo je od sužavanja mesta namenjeno za petu, zatim su dodati na nju zavareni gornji slojevi, te iskorišteni neki elementi sa ZX FLUX modela. Konkretno o modelu o kojem pišem na zadnjem delu postoji traka umesto plastike  koja inače dolazi na TUBULAR modelima... Ja ne nosim papuče, i mislim da sam pronašao adekvatnu zamenu jer je patika toliko prozračna i lagana da imam osećaj kao da sam u papučama :)

Kada opet budem pisao o modelima koji imaju zastupljenu ovu tehnologiju pravljenja, pisaću vam opširnije o izradi i nastanku kao i tehnologijama ovog materijala. Do tada, lep pozdrav od mene iz sunčane Banja Luke.

 

POZDRAV 

KRESKO

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""