Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
20.06.2016.

NIKE AIR PRESTO POSTAVLJA NOVE STANDARDE


Kako modni svet nastavlja da briše granice između performans patika za trčanje i streetstyle aksesoara, NIKE AIR PRESTO je model koji se ušunjao u sneaker kulturu i deo je globalne opsesije ’prilagođavanja’ patika koje su namenjene trčanju u streetstyle patiku.

Ove godine slavimo 16. rođendan poznate siluete i ako se do sada niste upoznali sa ovim modelom, pravo je vreme.

NIKE AIR PRESTO rođen je na Olimpijadi u Sidneju, 2000. godine, a tajming za predstavljanje je bio idelan.

Nakon lansiranja, PRESTO je reklamiran kao ’T-Shirt for your feet’, zbog svojih univerzalnih veličina i mogućnosti da se patika prilagodi stopalu i pruži raskošnu udobnost. Umesto tradicionalnih numeričkih veličina, PRESTO je prodavan u S, M, L, I XL veličinama, što je pojednostavilo proces probe same patike.

Kada pričamo o tehnologijama, originalna PRESTO linija iz 2000. godine je lako prepoznatljiva po gornjem delu izrađenom u ’neoprene mesh’ materijalu, laganom ’phylon’ đonu i ’duralon’ gazištu, a dizajn je tokom godina ostao isti.

Pet tačkica sa spoljne strane đona označavaju status produkta kao ’alfa’ projekat, program koji je razvio NIKE, fokusiran na izradu tehnološki napredne obuće za profesionalne sportiste.

Sada se vraćamo u sadašnjost i nailazimo na NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT, patiku koja je zadržala prepoznatljiv izgled, ali je dobila značajna poboljšanja. Gornji deo oko zgloba je produžen i izrađen od flyknit materijala, što daje još više futuristički izgled patici.

Uvođenje FLYKNIT tehnologije omogućava bolju ventilaciju patike i pruža dodatnu udobnost, što je glavni princip PRESTO modela još od 2000. godine.

Prelaskom u ’lažne polu-duboke patike’, NIKE AIR PRESTO je pronašao nov život na ulicama, i velikim koracima nastavlja da se probija kroz razne modne trendove i kulture.

 

MJ

Slični članci