19/05 2016.
Blogger Pick

AIR MAX KAO STATUSNI SIMBOL

Nike Air Max su klasik i kada je u pitanju BW, a posebno Persian Violet trudim se da ne propustim ni jedno izdanje. Model koji mi je kao klincu bio pojam, nedostižan, model koji je devedesetih godina stigao i na strane crne hronike, model koji mi je ukraden iz svlačionice fizičkog vaspitanja 1995. godine.Nike Air Max Classic BW Persian Violet nastao je 1991. godine i predstavljao je AM sa najvećom vidljivom vazdušnom komorom do tada, a odatle i potiče naziv BIG WINDOW odnosno veliki prozor. Patika je namenski dizajnirana za trčanje, ali mislim da je niko nikada nije koristio za isto, barem ne u našoj državi. Devedesetih godina kada su počele da stižu kod nas cena ovih modela bila je na nivou godišnje plate naših roditelja, BW je predstavljao statusni simbol žestokih momaka koji su se između ostalih šljaštećih delova garderobe isticali i patikama. DIZEL, fazon koji se iz epicentra Beograda proširio Balkanom: trenerka uvučena u farmerke, zlatni lanac, žičani kaiš, opasne frizure i Air Max DVOJKA! Godinama kasnije pokušavam da nametnem pravilan naziv ovog modela i da je u „Air History“ njegov redosled broj 4, ali bezuspešno, za naše ljude BW će uvek biti dvojka.Persian Violet, kod nas poznat kao „PERSIJANKA“, bio je jedan od najpopularnijih colorway-a, ali zapravo kombinacija boja koja je ostala kao najzapaženija i najtraženija je čuvena „PANDURKA“ kombinacija Navy Blue/Regal Blue/White. Devojke su nosile „LJUBIČASTU“ ili žensku Persijanku sa obrnutom kombinacijom boja od muške, a momci najčešće Marinca ili Pandurku. Ovi nadimci pokazuju koliko su u našoj zemlji ti modeli bili blisiki sa celom jednom generacijom koja je uz njih odrastala. Danas, posle toliko godina, patike se nose na neki drugačiji način, nije više poenta da budeš opasan, danas se one nose uz sve stilove i odevne kombinacije.Ove godine Nike je izbacio novo reizdanje koje je kako kažu najpribližnije originalnom i naravno moralo je da se nađe u kolekciji. Prethodno izdanje koje imam je Vintage izdanje na kome komore nisu čisto bele već krem i boja đona ima tu prljavo belu nijansu, a na gornjištu nisam primetio veće razlike. Persijanke volim da nosim na svetle oldskul farmerke Levis 501 kojima nogavicu bacim iza jezika ili na nove straight leg modele na kojima obavezno uradim PinRoll, a trenerka je nešto što na ovom modelu izbegavam. Pertle na BW uvek pertlam na svaku rupu, jer tako smo ih pertlali kad smo bili klinci, što bi moj drugar Vulović rekao: „Tebra pertlaš ih na opasno“.


Maks

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""