Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
30.04.2016.

OBOJITE SVOJE KORAKE I ULICE NOVIM ADICOLOR SUPERSTAR PATIKAMA

Da li ste znali da je adidas 1969. godine napravio SUPERSTAR, danas jednu od najpopularnijih patika u svetu mode, čija je prvobitna namena bila košarkaški parket? Ideja je, zapravo, da gumeni deo na prstima bude zaštita od mogućih povreda koje su se dešavale, pa su upravo zbog tog prepoznatljivog detalja na patikama, usledili nadimci ’shelltoe’, ’shell shoes’, ’shell tops’, kao i ’sea shells’.

Patika je veoma brzo privukla pažnju nekim od najboljih igrača NCAA i NBA lige, a izdvojićemo KAREEM ABDUL-JABBAR-a, koji je bio i zaštitno lice ovog modela.

U prvih godinu dana od lansiranja, SUPERSTAR je nosilo preko 75% NBA igrača.

1983. u Njujorku se pojavila rep grupa RUN D.M.C. trio koji je SUPERSTAR sa košarkaškog terena preneo na ulice, gde je ona i dan danas, a složićete se da joj je tu i mesto.

SUPERSTAR je promovisan uz RUN D.M.C. na njihovim velikim turnejama širom USA, što je ubrzalo i povećalo prodaju same patike. Ovi momci su čak 1986. godine napravili pesmu My Adidas, koja je bila ’tribute’ SUPERSTAR modelu, a to je kasnije naplaćeno reklamnim ugovorom koji su potpisali sa Adidasom za simboličnu cifru od milion američkih dolara. Ovaj ugovor je ujedno i prvi koji je napravljen između hip-hop umetnika i neke velike korporacije, tako da je ubrzo izbačena i cela kolekcija za koju su bili zaduženi upravo RUN-D.M.C.

SUPERSTAR patika je postala deo popularne modne kulture i danas je gotovo ne možete videti na sportskim terenima. Ona je kao i Converse Chuck Taylor All Stars veoma lako napravila tranziciju iz košarkaške hale do ulica popularnih gradova.

Verujem da su mnogi srećni što se brend sa tri linije nije zaustavio na prvobitnim modelima, i što je dizajn podigao na viši nivo i tako ispratio modne trendove današnjice.

Konkretno SUPERSTAR ADICOLOR ne ostavlja ljude ravnodušnim, pa tako, verovali ili ne, nije ni mene lično, kao velikog ljubitelja Air Jordan patika.

Moji utisci o ovom modelu su veoma pozitivni, dopada mi se iz dva konkretna razloga. Patika koja se može kombinovati bukvalno od trenerke do odela, jer svojim izgledom i dizajnom to omogućava, čime se ne može pohvaliti veliki broj modela, a drugi razlog su boje koje ostavljaju bez daha.

Uz novu adidas ADICOLOR kolekciju, koju pored SUPERSTAR, čine i STAN SMITH i Court Vantage modeli, obojićete svaki vaš korak, a što je sigurno, bićete zapaženi bez dileme.

 

MJ

Slični članci