18/11 2020.
Blogger Pick

Let's Talk About Paname

Pročitaj novu blog priču dobro poznatog člana našeg Buzz Crew-a, Lex-a.

 

Ako zanemarimo raspad Bijelog Dugmeta i početak služenja šestogodišnje zatvorske kazne ćaleta funk-a - James Brown-a, te, 1989. godine, desile su se dve, zaista fantastične stvari.

Prvo, Nike je plasirao svoj četvrti model Air Jordan patike. A drugo, rodio se bejbi Lex, koji će, kasnije se ispostavlja, ispred Buzz Crew-a godinama pisati zanimljive blogove i priče o različitim modelima najgotivnijih patika na tržištu.

 

Popularne „četvorke“ su za dizajnera Tinker Hatfield-a bile veoma težak zadatak. Razlog tome je jednostavan. Pa, trebalo je da se pojave na tržištu posle „trojki“, ultimativno najpopularnijeg modela Džordanki ikad napravljenih.
Ali Hatfield je pobednik, baš kao i gospodin čije je patike dizajnirao.
Jordan IV biva savršeno skockana, bez preterane muke (zaključak na osnovu lične pretpostavke).

 

 

Činjenica koja je potkrepila ovu tvrdnju je Jordanova najuspešnija sezona ikada, baš u ovim patikama. Sa nestvarnim prosekom od 32,5 poena, 8 skokova i 8 asistencija po utakmici i čuvenim The Shot-om protiv Cavaliers-a, „četvorke“ su nas kupile za sva vremena.

 

Trideset jednu godinu kasnije četvorke, kao i autor ovog bloga, ispred svog imena podrazumevano furaju nadimak retro – Nike Air Jordan 4 Retro BCFC. Sve što je staro (ili mlado) trideset jednu godinu, već nosi epitet oldtajmera. Ali, kako bi  David Creech, potpredsednik dizajna Jordan Branda rekao, ovde se radi o „dimenzionalizaciji“, što ću ja protumačiti kao „može biti, a i ne mora da znači i sve zavisi iz kog ugla gledaš“.
Nakon što je proširio svoj globalni domet sa mnogim drugim sportovima, brend Jordan ulazi i u fudbal. Nakon višegodišnjeg potpisanog ugovora sa francuskim Paris Saint-Germain, fudbaleri će napokon imati izgovor zašto zaboga furaju Džordanke, ali i celu Jordan PSG kolekciju.

 

 

Gore pomenute četvorke, u svom reizdanju, jedan su od modela patika koji je obeležio ovu saradnju.
Air Jordan 4 Retro PSG Paris Saint Germain je u svom novom izdanju izostavio tradicionalne boje i odlučio se za totalno parišku – trula višnja! Okej, oni to zovu malo gospodskije - bordo (franc:Bordeaux).

Pored pariške boje, na patici je, na isturenom gumenom jezičku, smešten i zanimljiv natpis "Paname". Paname je drugo ime za Paris, iliti slang prezime Pariza, uglavnom poznato samo Parižanima. 

 Bilo kako bilo, na Jordana, Paris i bordo sam se uvek ložio, pa novim četvorkama, ali i Jordan PSG jakni i duksu iz ove kolekcije nisam mogao odoleti.
Srećom, nekako oko sebe uvek imam ljude od akcije sa vrlo istančanim ukusom, pa mi nije bio problem da nagovorim svog omiljenog brejkera Agatona da napravimo jedan Paname session u sred Beograda. On takođe nosi duks iz nove Jordan PSG kolekcije.

 

Lex

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

25.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Hey, hey! U današnjem blog postu želim da istaknem važnost udobnosti garderobe koju volimo da nosimo, a da pritom ne govorimo o pidžami, nego o styli...
12.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Hello, hello, moja draga ekipo ljubitelja patika! Da li ste spremni da sa mnom “uplovite” u novi blog? Ja sam Andrea Din, a ovo je priča o mojim ...
03.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Zdravo svima, Ja sam Pero Martić, slovenački gamer, YouTuber, glumac i pevač, a ovo je moja prva Buzz Crew priča. Iako i u normalnim okolnostima bez ikakvih...
string(0) ""
string(0) ""