12/04 2016.
Blogger Pick

Air Max ZERO

THE ONE BEFORE THE ONE

Silueta koja je čekala 30 godina na svoju premijeru. Svi mi koji pratimo priču Sneaker kulture znamo šta ova patika u tom svetu predstavlja. Jedan od samo 20 primeraka koji su stigli u Srbiju nalazi se u mojoj kolekciji.
Tinker Hatfild 1985. godine nacrtao je skicu patike koja je trebalo da bude prvi Air Max. Skica je bila ispred vremena i zahtevala je materijale i tehnologiju koja u to vreme nije postojala tako da je odložena da sačeka pravi trenutak.
Zero je zapravo poslužio kao inspiracija za Air Max 1 koji je realizovan 1987. godine i predstavlja prvu patiku sa vidljivom vazdušnom komorom.

Air Max Zero predstavlja spoj stare vizije i nove tehnologije. Gornjište modela izrađeno je u obliku čarape koja u potpunosti prianja uz stopalo, sa gumiranim poljima koji održavaju stabilnost i pružaju dodatnu podršku stopalu. Unutrašnjost gornjišta patike u delu pete sadrži jastučiće koji petu drže čvrsto uz gazište i sprečavaju da se stopalo pomera što je veoma važno ako imamo u vidu da je ZERO dizajniran kao patika za trčanje.

Đon patike svoju premijeru doživeo je 2015. godine na modelu Air Max 1 Ultra, predstavlja mekšu leguru, značajno lakšu, a još jedan dodatak je prozor sa donje strane patike tako da se Air Max sistem može videti i odozdo. Prvo izdanje Air Max Zero doživeo je 2015. godine neposredno pred Air Max Day u limitiranom broju primeraka. Ove godine takođe za Air Max Day urađeno je OG izdanje koje predstavlja orginalnu boju koja je zapravo boja sa prve skice Tinker Hatfild-a.

Velika čast i zadovoljstvo mi je da sam među prvima imao priliku da prošetam ovu patiku kojom sam zaista impresioniran i definitivno znam da neću propustiti sledeća izdanja koja očekujemo ove godine.Maks

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

16.
Sep.
2020.
Blogger Pick
Plesom se bave ceo život. Igraju disco dance, hip-hop, moderan balet, salsu, zumbu, bachatu... Osvajale su razne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenj...
08.
Sep.
2020.
Blogger Pick
Go Breakers – zajednička im je strast prema plesu, izdržljivost i motivacija, što ih je dovelo do 26 nacionalnih titula, 9 evropskih i 11 svetsk...
02.
Sep.
2020.
Blogger Pick
Predstavljamo vam najjaču ekipu fizičara u Srbiji i naš novi The Coolest School Crew.
string(0) ""
string(0) ""