12/04 2016.
Blogger Pick

AIR JORDAN XII 1996-97

Svaka nova sezona donosi još modela Air Jordan patika. Nike Basketball je uvek išao u korak sa novim tehnologijama, kako bi profesionalnim sportistima olakšao i produžio boravak na terenu (Shox, AIR, Foamposite).

Postavlja se pitanje, šta AJ XII nudi i sa čime izlazi na crtu?

U pogledu dizajna, AJ XII model postavio je sasvim nove standarde. Spoljašnji izgled patike je inspirisan japanskom zastavom izlazećeg Sunca (Nisshoki), a sto se performasna tiče, ova patika pruža, do sada, najveću zaštitu zgloba, sto je i Michael-a držalo na parketu cele sezone.

Metalne kopče za pertle i delovi patike koji su izrađeni imitirajući kožu guštera, kao i ZOOM AIR tehnologija, dovode do zaključka da je ovaj model postavio sasvim nove standarde, kako tehnologijom, tako i estetikom.

Sama patika nije toliko lagana kao neki prethodni modeli, ali je konstruisana da svakako bude najčvršća i pruži najveću sigurnost u Air Jordan liniji. Kao prva patika Jordan brenda, na njoj ne postoji prepoznatljivi Najki logotip, čak ni u unutrašnjosti patike. Patike dolaze u Najki kutiji, ali su ujedno i poslednje koje ćete dobiti u njoj.

Originalna godina izdanja je 1996-97, a reizdanja su izlazila 2003,2004,2008,2009,2011-13 i 2016. Ovogodišnje reizdanje je AJ XII ‘FRENCH BLUE’, patika u kojoj se Michael pojavio na konferenciji Washington Wizards-a.

Ja sam sa ponosom prošetao ovaj colorway AJ XII beogradskim ulicama, a prvi utisak je bio neverovatan. Patika jeste donekle tvrda, ali pruža neverovatnu podršku zglobu, tako da bi na parketu bila još fenomenalnija. Iz modnog ugla, ovaj kultni model nikada neće izaci iz street style fazona i uvek ćete izgledati bezobrazno u njima, baš kao sto je svojevremeno radio legendarni MJ na parketu.

 

MJ

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

23.
Sep.
2020.
Blogger Pick
Koliko vas je upoznalo svoje najbolje prijatelje – sasvim slučajno? I koliko vas svoju ekipu smatra članovima porodice? Predstavljamo vam Anastasiju, I...
16.
Sep.
2020.
Blogger Pick
Plesom se bave ceo život. Igraju disco dance, hip-hop, moderan balet, salsu, zumbu, bachatu... Osvajale su razne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenj...
08.
Sep.
2020.
Blogger Pick
Go Breakers – zajednička im je strast prema plesu, izdržljivost i motivacija, što ih je dovelo do 26 nacionalnih titula, 9 evropskih i 11 svetsk...
string(0) ""
string(0) ""