18/12 2019.
Blogger Pick

THE NBA SEASON GOES WITH TEA AND SPIKE LEE

Sa novom NBA sezonom dolazi i hladnije vreme. Kada nosiš patike ceo svoj život, šta onda drugo možeš birati kad moraš da sakriješ zglobove i piješ čajeve? Meni lično ne odgovaraju ni čizme niti njima slična obuća, pa se odluka uvek svede na glomaznije, hightop košarkaške patike. Ali koje odabrati za ovu sezonu? Čak i da biram zatvorenih očiju, izbor bi pao na Nike Air Jordan Spizike. Zašto? Ispričaću vam jednu malu priču.

U đačkoj knjižici u osnovnoj školi sam, umesto svoje fotografije, imao zalepljenog Jordan-a. Zbog toga sam završio na razgovoru kod direktorke. Ljubav prema Jordan-u, ali i prema njegovim patikama, bila je neizmerna. Sve što je on radio je izgledalo lako, pa su čak i maleni stari televizori izgledali bolje kada bi se on pojavio na njima u svojim dubokim i nadaleko poznatim giljama.

Obožavao sam tu eru – i u muzici, i u sportu, i u filmu.

Kad sam bio klinac, mislio sam da jedino Jordan patike, od trojke do trinaestice, nešto vrede. Sve što nije spadalo u te modele kao i da nije postojalo za mene. Hejter mali, ali šta ću, rano doba interneta me je oblikovalo u to. 

Jedini izuzetak što se klasičnih Džordanki tiče napravio sam 2006. godine, kada sam “poludeo” za Spizike modelom, hibridom koji je kombinovao neke od mojih najdražih Jordan patika u jednu. A, kao šlag na tortu, bila je počast koja je tim modelom ukazana Spike Lee-u, vrhunskom reditelju odgovornom za brutalne filmove kao što su Do The Right Thing i He Got Game – u kojima i Džordanke igraju važnu ulogu. 

Zašto Spike Lee i Jordan? Njih dvojica su pre million godina radili vrhunske reklame u kojima je Spike glumio Mars Blackmon-a, specifičnog lika s ogromnim naočarima, koji je delimično bio inspiracija i za lik Steve Urkel-a. Veza između Jordan-a i Spike-a još više je ojačana time što je Spike vatreni (i najpoznatiji) navijač New York Knicks-a, a upravo je taj tim za Jordan-a bio jedna od omiljenih “mušterija”.

 

               

 

Živimo u remiks kulturi. Hibridi su sada unosan biznis i oni su budućnost, pa zato i ne treba da vas čudi što sam toliko “opsednut” Nike Air Jordan Spizike patikama.

Odlični materijali i kvalitetna izrada, prepoznatljivi elementi s različitih Jordan patika, suptilna crna s ljubičastim detaljima i dve ikone na peti – na levoj lik Mars Blackmon-a/Spikea Lee-a, a na desnoj logo Spike-ove producentske kuće 40 Acres and a Mule, koja je odgovorna za neke od meni najdražih filmova… Uh, ovo će biti dobra sezona!

Pronađite ih BUZZ shop-u ili naručite online.

Franjo

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

25.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Hey, hey! U današnjem blog postu želim da istaknem važnost udobnosti garderobe koju volimo da nosimo, a da pritom ne govorimo o pidžami, nego o styli...
18.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Pročitaj novu blog priču dobro poznatog člana našeg Buzz Crew-a, Lex-a.   Ako zanemarimo raspad Bijelog Dugmeta i početak služenja šesto...
12.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Hello, hello, moja draga ekipo ljubitelja patika! Da li ste spremni da sa mnom “uplovite” u novi blog? Ja sam Andrea Din, a ovo je priča o mojim ...
string(0) ""
string(0) ""