25/07 2018.
Blogger Pick

Exit freedom

Novi Sad u julu postaje centar urbanog zbivanja najpopularnijih izvođača internacionalne muzičke scene i mesto okupljanja mladih iz celog sveta. Posebno iskustvo je istraživanje grada u toku trajanja festivala. Dok sedimo u jednom od najpopularnijih kafića u gradu, moje drugarice i ja ne možemo a da ne prokomentarišemo ljude oko nas. Za stolom pored sedi grupa Kineza, za šankom vesela ekipa iz Londona peva poznate stihove pesme ‘’You don’t know me” od Jax Jonesa dok dve Francuskinje pregledaju kartu znamenitosti Novog Sada.

Pogled mi skrene devojka koja, kao i ja, nosi model patika adidas Deerupt.  Pitam se šta ju je inspirisalo da ih nosi. Mreža? Da li je i ona, kao ja, zamišljala gradove, zgrade. fasade... i u osnovi svega toga mrežu. To daje apstraktu nešto prepoznatljivo.

Iako ništa ne znam o tim ljudima, ni o njihovim životima, u njihovom društvu se osećam sjajno. Znajući da svaki čovek ima masku pred drugima iza koje skriva svoje pravo lice i životnu priču nekako nas energija ovog festivala, koji ove godine nosi u sebi ime slobode tera da odbacimo te maske i  budemo to što jesmo. Da uživamo u svojoj koži ali i u drugim ljudima bez obzira na jezične i kulturne barijere. Priznajem da su nam Novosađani  ljubaznošću i gostoprimstvom pokazali kako to i ostvariti. Ne postoje reči kojima bi mogla opisati dozivljaj Exit festivala ali nažalost na samom festivalu nije bilo dozvoljeno uhvatiti momente profesionalnom kamerom, tako da ostajete uskraćeni za te fotografije.

Ali to nije ni tako bitno. Bitno je da odbacite maske koje nosite, izaberete ugodne patike DEERUPT  u kojima ćete celu noć biti na nogama i da sami stvorite svoje uspomene na Exit festivalu.

adidas DEERUPT dolaze u dve boje; bela i crna sa roze detaljima. Jako su „girly“ i preeeeeudobneee. Sam naziv Deerupt je jako zanimljiv jer dolazi od kombinacije engleskih reči delight (užitak) i disrupt (poremetiti).

U parku pored našeg hotela privukla mi je pažnju zanimljiva konstrukcija.  Sve je izgrađeno na rešetkama, kao najjednostavniji od svih građevinskih blokova dizajna - a takođe i najsloženiji. Uzorak koji se može preurediti, oblik koji se može ponovno oblikovati. U obliku slova. Oblikovani oblik. U njemu možete sadržati sve. I s njim možete promeniti sve.

Ooh, na na yeah….Jedva cekam Exit 2019.

 

Love.

Minea

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""