25/07 2018.
Blogger Pick

Exit freedom

Novi Sad u julu postaje centar urbanog zbivanja najpopularnijih izvođača internacionalne muzičke scene i mesto okupljanja mladih iz celog sveta. Posebno iskustvo je istraživanje grada u toku trajanja festivala. Dok sedimo u jednom od najpopularnijih kafića u gradu, moje drugarice i ja ne možemo a da ne prokomentarišemo ljude oko nas. Za stolom pored sedi grupa Kineza, za šankom vesela ekipa iz Londona peva poznate stihove pesme ‘’You don’t know me” od Jax Jonesa dok dve Francuskinje pregledaju kartu znamenitosti Novog Sada.

Pogled mi skrene devojka koja, kao i ja, nosi model patika adidas Deerupt.  Pitam se šta ju je inspirisalo da ih nosi. Mreža? Da li je i ona, kao ja, zamišljala gradove, zgrade. fasade... i u osnovi svega toga mrežu. To daje apstraktu nešto prepoznatljivo.

Iako ništa ne znam o tim ljudima, ni o njihovim životima, u njihovom društvu se osećam sjajno. Znajući da svaki čovek ima masku pred drugima iza koje skriva svoje pravo lice i životnu priču nekako nas energija ovog festivala, koji ove godine nosi u sebi ime slobode tera da odbacimo te maske i  budemo to što jesmo. Da uživamo u svojoj koži ali i u drugim ljudima bez obzira na jezične i kulturne barijere. Priznajem da su nam Novosađani  ljubaznošću i gostoprimstvom pokazali kako to i ostvariti. Ne postoje reči kojima bi mogla opisati dozivljaj Exit festivala ali nažalost na samom festivalu nije bilo dozvoljeno uhvatiti momente profesionalnom kamerom, tako da ostajete uskraćeni za te fotografije.

Ali to nije ni tako bitno. Bitno je da odbacite maske koje nosite, izaberete ugodne patike DEERUPT  u kojima ćete celu noć biti na nogama i da sami stvorite svoje uspomene na Exit festivalu.

adidas DEERUPT dolaze u dve boje; bela i crna sa roze detaljima. Jako su „girly“ i preeeeeudobneee. Sam naziv Deerupt je jako zanimljiv jer dolazi od kombinacije engleskih reči delight (užitak) i disrupt (poremetiti).

U parku pored našeg hotela privukla mi je pažnju zanimljiva konstrukcija.  Sve je izgrađeno na rešetkama, kao najjednostavniji od svih građevinskih blokova dizajna - a takođe i najsloženiji. Uzorak koji se može preurediti, oblik koji se može ponovno oblikovati. U obliku slova. Oblikovani oblik. U njemu možete sadržati sve. I s njim možete promeniti sve.

Ooh, na na yeah….Jedva cekam Exit 2019.

 

Love.

Minea

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

18.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Pročitaj novu blog priču dobro poznatog člana našeg Buzz Crew-a, Lex-a.   Ako zanemarimo raspad Bijelog Dugmeta i početak služenja šesto...
12.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Hello, hello, moja draga ekipo ljubitelja patika! Da li ste spremni da sa mnom “uplovite” u novi blog? Ja sam Andrea Din, a ovo je priča o mojim ...
03.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Zdravo svima, Ja sam Pero Martić, slovenački gamer, YouTuber, glumac i pevač, a ovo je moja prva Buzz Crew priča. Iako i u normalnim okolnostima bez ikakvih...
string(0) ""
string(0) ""