23/05 2018.
Blogger Pick

Katrina, znaš ko je?!

Kada je prvi put uz prepoznatljiv smešak, patikom markirao liniju slobodnog bacanja, prošetao do aut linije ispod koša na suprotnoj strani, svi su znali da će nešto fantastično da se desi. Planeta je na trenutak ubrzala rotaciju, a čitava populacija je udahnula i skoro da se činilo da će im ponestati vazduha čekajući da njegovo leteće veličanstvo završi svoj let... Michael Jordan je zakucao loptu u koš odrazivši se sa slobodnog bacanja, sve uz svoju prepoznatljivu siluetu, raširenih nogu, ispružene ruke i jezika napolju.

Te sezone 87/88, kada je Jordan po drugi put postao slam dunk šampion, pobedivši čuvenog Dominik Wilkinsa, gotovo da nije bilo rekorda i priznanja koje nije uspeo osvojiti.  MVP all star meča, prvi kradljivac lopti u sezoni, prvi strelac lige, uvršćen u prvi defanzivni tim NBA i MVP sezone sa 32.5 prosečna poena po meču i po čak 8 skokova i 8 asistencija. Štaviše, godinu dana kasnije se rodio i Lex, što znači da je čuvene '88. začet. Doduše, ruku na srce, to nema puno veze sa Jordanovim uspesima, ali gde bih drugde mogao da provučem tu činjenicu? Pritom je podjednako važna za ovaj blog, ha!

Pogodite koje patike je nosio te sezone?

Prvi Air Jordan model koji je dizajnirao glavni batica u svetu dizajna Tinker Hatfield, bile su trojke. Da, te trojke, u kojima je Majkl skočio sa slobodnog bacanja i te iste trojke u kojima je postigao sve gorepomenute rezultate.

Te trojke, prepoznatljive su po mnogo čemu. Verovatno, kako mnogi tvrde možda i najlepši model patike koje je Air Jordan serija ikada izbacila, a ako pitate ovog ovde, definitivno najlepši model patika koje je ikad iko izbacio.

Po prvi put poluduboki model se pojavio na NBA parketu, a elephant print koji je tada plasirao Tinker, bio je jedinstven u svetu dizajna obuće. Negde sam načuo i da je inspiraciju dobio nakon svoje tadašnje prve posete Africi i oduševljenjem slonovima.

Air Jordan III je i najisfuraniji model patika u hip hop svetu, od Eminema, Jay Z-a, 50 Cent-a, Asap Rocky-a, Chris Brown-a, sve do žena do Rihanne, Beyonce, Rite Ore, a ako mene pitate upravo je "Katrina" serija najgotnivniji model od svih.

Budući da trenutno radim 22 koreografije u 22 opštine Srbije, na pregotivnom projektu Prve televizije "Srbija u Ritmu Evrope", te ponekad provodim na putu i preko 60 sati nedeljno, zaista su mi bile neophodne najbolje gilje koje mogu da priuštim - Air Jordan 3 "Katrina".

Dabome da u nastavku slede fotke sa putešestvija...

 

Lex

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

16.
Sep.
2020.
Blogger Pick
Plesom se bave ceo život. Igraju disco dance, hip-hop, moderan balet, salsu, zumbu, bachatu... Osvajale su razne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenj...
08.
Sep.
2020.
Blogger Pick
Go Breakers – zajednička im je strast prema plesu, izdržljivost i motivacija, što ih je dovelo do 26 nacionalnih titula, 9 evropskih i 11 svetsk...
02.
Sep.
2020.
Blogger Pick
Predstavljamo vam najjaču ekipu fizičara u Srbiji i naš novi The Coolest School Crew.
string(0) ""
string(0) ""