16/05 2018.
Blogger Pick

"Starke" se nose s ljubavlju

Ovo je priča o najpopularnijoj patici, priča o legendi, simbolu i neprevaziđenom dizajnu. Kažu da ono što vredi traje, pa zato ne čudi što patike Converse, ili popularne "starke", ove godine proslavljaju 101. rođendan. Reč je o, nesumnjivo, najprodavanijim patikama u istoriji, jer se na svakih četrdeset sekundi negde u svetu proda jedan par.

Converse patike, simbol mladalačkog bunta i individualnosti, nastale su davne 1917. godine kao košarkaške patike. Ime košarkaša Chuck Taylor-a je ovom modelu dodato 1923. godine, jer ih je upravo on popularizovao i dizajnere ovog brenda inspirisao da od njih stvore patike za košarkaše.  

Iako su prvobitno dizajnirane za košarkaše, Converse All Star patike odavno su više od sportske obuće. One su zaštitni znak raznih subkultura, modni simbol i sinonim za "cool", a vremenom su postale univerzalna obuća namenjena svima. Ako negde na tavanu pronađete starke vaših roditelja, one će biti gotovo identične današnjim jer se njihov klasičan dizajn nije mnogo menjao od 1949. godine. Čini se da će upravo zbog svog univerzalnog, a ipak jedinstvenog, bogatog, a tako jednostavnog, dugotrajnog i uvek modernog identiteta, starke živeti večno.

U starkama smo svi jednaki, a kako ljudi vole slične sebi, uvek posebno simpatišemo osobe koje  nose patike slične našim. Klasični model CHUCK TAYLOR ALL STAR je neprevaziđen, jednostavan, a ipak na svoj način zanimljiv.

Oduvek simbol i nikada trend, starke se najlakše mogu uklopiti uz sve autfite i stilove, od urbanog, preko minimalističkog, poslovnog do elegantnog. Iako dolaze u milion boja i modela, i dalje su najpopularnije klasične bele s prepoznatljivom zvezdom na logotipu. One su bile i ostale više od patika – one su nostalgija, modni izražaj i revolucija.

 

Selma

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""