Budimo iskreni… Realno nikad niste videli Nike Air Max kao što je Flair. Teško da možemo da skontamo koji su sve uticaju ovde imali ulogu, ali složićete se – radi! Ova patika je pokrenula mnoge rasprave u vezi sa tim na čemu je baziran dizajn i to je ono što dodtano doprinosi šarmu samih patika. To je reakcija koju sam ja imao na umu kada mi je izašao album – o ovome mora da se priča po gradu. I izgleda da je tako, jer snimam video za svaku pesmu sa albuma. Jedinstven je!

U poslednje vreme na sve strane čujem da svetu fali originalnost – bilo da je u pitanju muzika, moda, šta god... i stičem utisak da svi čeznu za nekom promenom. I zaista razumem zašto sve što je iole pristojno dobije „retro‟ etiketu, ali postoji mnogo toga što se pojavilo u poslednje vreme u svim sferama, a nije dobilo nikakvu pažnju. Ali, nema mesta strahu... samo čekirajte Nike Air Max Flair.

Savremeni dizajn prati udobnost kao stil života. Minimalističko gornjište sa mrežicom doprinosi prozračnosti, a Air Max jedinice koje se prostiru člitavom dužinom obezbeđuju vanserijski osećaj koji samo Nike jastučići mogu da pruže. Lepo se obavija oko noge i pruža osećaj udobnosti koji se savršeno uklapa u životni stil u pokretu.

Mnogi će reći da je Nike Air Max Flair povukao uticaje od modela Presto i Footscape. Kao i mnoga skorašnja izdanja Nike Air Maxa, i ova patika ima providan đon koji na prvu obećava udobnost. Jedna od karakteristika koja izdvaja Nike Air Max Flair je ogroman AIR znak koji prekriva skoro celu patiku. A ovo najviše podseća na podjednako veliki AIR znak na legendarnom Nike izdanju - Air More Uptempo.

Teško je ostati originalan, bez obzira o kojoj industriji je reč. Možda prava originalnost nije stigla na red, ono kako nešto uradiš svakako jeste. Najbolji pisci, pronalazači, umetnici i preduzetnici su zapravo talentovani „lopovi‟ kojima je način na koji su prezentovali svoj rad obezbedio mesto na stranicama istorije. U hip hopu, svi pevaju o istim stvarima, zato što smo odrasli u istoj kulturi, videli smo iste stvari i bili na istim mestima. Razlika je kako mi ta slična iskustva pretočimo u muziku. Ja sam oduvek želeo nešto drugačije u svom životu, u svojoj muzici. Zato sam i napisao ovaj album i planiram da napravim video za svaku pesmu koja se našla na njemu.

Ljudi, ako smo išta do sada utvrdili, to je sledeće: kreativnost će pobediti originalnost svaki put. Siguran sam da Nike nikada ne bi dozvolio da kreativnost bude ugušena zastarelim propisima.

 

Peace,

El Nino