01/11 2017.
Blogger Pick

One tatine patike

Prvi blog koji sam ikada pisao za Buzz, a da je bio u vezi sa patikama, bio je posvećen Adidas Gazelama. Naravno, sa razlogom. Pored svih funkcija za koje sam programiran, pre svega sam plesač, pa tek onda koreograf, bloger, biciklista, avanturista, mekani basketaš, tvrdi egoista i šta sve ne.
Kao specifičan plesač, bboying mi je oduvek najlakše išao uz kombinaciju udobne, lagane i fanki obuće, a savršen sklop sam otkrio na vreme, još pre decenijicu i kusur, kada sam tek počinjao da se bavim brejkom. Stari je vazda imao kritike na račun moje obuće u vremenu kada sam sekao sunđere za pranje kola i trpao ih ispod jezika, da “nabudžim” svoje “reperske” gilje. Mislim da mu se posebno nije dopao detalj sa drečavo narandžastim pertlama, ali nemojmo više o mračnim tajnama moje prošlosti.

Uz komentare: “Kad ćeš da kupiš neke normalne patike?”, do onih “Pogledaj moje, imam ih 7 godina i čitave su”, nije mi bilo druge nego da i sam probam te čuvene tatine patike. Dobro pretpostavljate, uz činjenicu da sa istim dizajnom postoje još od šezdesetih godina nije bilo teško zaključiti da je stari imao baš te Adidas Gazelle. Dobro, možda ne baš te, napravljene 1966, iako nekad izgleda kao da ih je kupio tada sa svoje dve godine i nije ih menjao do danas.

Adidas Gazelle su početkom sedamdesetih na svojim turnejama nosili Mick Jagger i Keith Richards, devedesetih su ih jedno vreme isfurali čak i skejteri, a najfanki karakter im je doneo Michael Jackson sa svojim afrom frizom i đuskom iz Jackson 5 ere.

Jay Kay iz Jamiroquai-a je batica koji je takođe prepoznao fanki notu gazelica i od tada ih ne skida. Ljubitelji ovog muzičara verovatno znaju koliko je on poznat i po svom bogatom voznom parku, pa ukoliko ste se ikada pitali koje su najbolje patike za vožnju vašeg Ferarija, ne morate dalje da tražite. Ja sam svoje žute Gazelle uklopio uz žuti Ferari Spider. Iz Kinder Surprise-a.

Bilo kako bilo ovog novembra kamufliram stopala sa gazelicama boje jeseni.

Lex

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

25.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Hey, hey! U današnjem blog postu želim da istaknem važnost udobnosti garderobe koju volimo da nosimo, a da pritom ne govorimo o pidžami, nego o styli...
18.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Pročitaj novu blog priču dobro poznatog člana našeg Buzz Crew-a, Lex-a.   Ako zanemarimo raspad Bijelog Dugmeta i početak služenja šesto...
12.
Nov.
2020.
Blogger Pick
Hello, hello, moja draga ekipo ljubitelja patika! Da li ste spremni da sa mnom “uplovite” u novi blog? Ja sam Andrea Din, a ovo je priča o mojim ...
string(0) ""
string(0) ""