19/10 2016.
Blogger Pick

CYBER MONDAY

Ćao svima! Ovu priču ću početi najiskrenije moguće. Danima sam razmišljao o čemu pisati sledeći blog, kog modela i kojih zanimljivosti se dotaći posle, sada već redovne, Air Jordan istorije. Ima tu toliko prostora i modela koji inspirišu, a onda stigne Air Jordan Retro 3 ’CYBER MONDAY’.I kako odoleti, prosto je nemoguće.

Moja, baš kao i Majklova omiljena silueta (pored AJ11 Concord), i to još u crnoj boji, pa ima li veće radosti?!


I opet moramo spomenuti Najkijevog ’genija’ Thinker Hatfield-a, koji je dizajnirao ovu kultnu siluetu koju je Michael Jordan nosio u 1987-88 sezoni. Ne samo nosio, već je ’zacementirao’ u istoriju patika i same košarke svojim mnogobrojnim priznanjima te sezone:

-NBA All Star Game

-NBA All Star Game MVP

-NBA Slam Dunk Contest Title

-NBA Steal Champion

-NBA Scoring Champion

-NBA defensive Player of the Year

-NBA Most Valuable Player.

Složićete se, u ’trojkama’ je osvojio sve što se osvojiti može, a to je bio tek početak istorije.


Elem, kao i uvek, Thinker Hatfield je znao šta radi, i za ovakvog igrača je hteo što bolju patiku, istovremeno funkcionalnu i atraktivnu, baš kao i sama igra Michael-a.

Napravio je prvu poluduboku patiku (do tada su sve bile Hi-Top), koja omogućava veću pokretljivost i pruža apsolutnu stabilnost igrača visokog 198cm. Dodati su detalji koji do tog momenta nisu bili vidljivi, i to bukvalno. JUMPMAN logo i (vidljiva) vazdšna komora. Da ne zaboravimo i prvo pojavljivanje Spike Lee-a kao ’Mars Blackmon-a’ u Najkijevim reklamama za ovaj model, premijerno emitovanim 27. januara 1988. godine. Sa marketinške tačke gledišta ovo je bio čist pogodak, pa je saradnja Nike-Spike Lee nastavljena i u sledećim izdanjima.


Ovu, na prvi pogled prepoznatljivu siluetu, danas nećete videti u velikoj meri na parketu (zbog mnogo savremenijih tehnologija koje se trenutno koriste pri izradi performance patika), kao ni na basket terenima (mislim da je malo tih koji bi imali srca da ovu patiku cepaju i gule po betonu, stvarno nema razloga za takvim aktivnostima), ali je mnogo, mnogo onih koji bi Air Jordan Retro 3 ’CYBER MONDAY’ prošetali kao modni detalj, ili glavni detalj prema kome se sklapa cela odevna kombinacija.

Apsolutno streetstyle silueta današnjice koja se nosi od trenerke do farmerki, čak i pantalona. Još ako uzmemo u obzir ’CYBER MONDAY’ colorway, elegantno crno gornjište urađeno od premium kože koja se spaja sa totalno belim đonom, vašoj modnoj kreativnosti neće biti kraja.

MJ

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""