Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Arrivals
16.04.2015.

Nike Air Huarache

Nike Air Huarache još jedan je od legendarnih modela dizajnera Tinkera Hatfielda koji je svoju premijeru doživeo 1991 godine kao patika za trčanje. Patika je predstavljena na maratonu u Njujorku te godine i od tada je osvojila svet.

 

 

Koncept patike je osmišljen tako da ona u potpunosti prijanja uz nogu za šta je zadužena elastična čarapa a potporu umesto krutih zidova pruža guma koja zateže petu i nogu drži čvrsto uz gazište patike. Inspiracija za taj sistem došla je sa patenta koji se koristi u skijanju na vodi. Đon patike je izuzetno mekan a dodatu udobnost pruža i Air sistem koji se nalazi u peti patike. Huarche je dobio ime po pletenoj sandali prvih doseljenika u Ameriku kao asocijacija na slobodu stopala pa i sadašnji slogan glasi “Da li ste zagrlili svoje stopalo danas?” što u potpunosti opisuje osećaj kada ovaj model obujete prvi put. Osim runner modela već sledeće godine koncept Air Huarache primenjen je I na patikama za košarku u kombinaciji sa Flight modelom. Ovog puta dolazi u kombinaciji kože I tekstila sa mrežastim delovima za ventilaciju noge. Kao I većina retro modela Huarache je odavno prevazišao svoju namenu I postao jedan od kultnih lifestyle modela. Posle skoro dve decenije ovaj model se ponovo ove godine nalazi na našem tržištu a dostupan je i u muškoj i ženskoj varijanti.

 

Slični članci

26.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
06.
Mar.
2019.
Arrivals
Saznajte zašto su neoni bili inspiracija tokom stvaranja nove Champion kolekcije.
08.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...