Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Arrivals
26.04.2016.

Nike Air Jordan IX Retro Low

Nike Air Jordan IX je model koji je nastao nakon prvog odlaska Michael Jordan-a iz NBA lige 1993. godine. Michael ovaj model nije stigao da nosi u NBA-u i zapravo je inspirisan kopačkama koje je nosio u Baseball ligi igrajući iz čistog zadovoljstva.


Model je izrađen u klasičnom Chicago Bulls stilu, u kombinaciji crne, crvene i bele boje. Ova kombinacija boja u sneaker kulturi nosi nadimak BRED, a sam raspored nijansi asocira na staro izdanje posvećeno NBA košarkašu Derek Anderson-u.

Low model predstavlja plitku verziju koja se može koristiti za košarku ali i kao svakodnevna lifestyle obuća. Konkretan model izrađen je od kože sa reljefnim Reptile look delovima, gumenim Jumpman logotipom na peti i velikim šivenim brojem 23. Dužinom središnjeg dela đona prostire se AIR SYSTEM zadužen da smanji opterećenje na zglobove i ublaži udarce prilikom doskoka. Na spoljašnjem delu đona ispisani su simboli na nekoliko različitih jezika.

Jordan IX je odabran da krasi spomenik posvećen Michael Jordan-u u njegovoj dobro poznatoj Jumpman pozi ispred United Center u Čikagu.
Doživeo je i filmsku premijeru na nogama jednog od glavnih likova filma The Little Rascals, a nosio ga je i poznati reper 2-Pac Shakur na fotografisanju za omot albuma THUG LIFE.

Slični članci

26.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
06.
Mar.
2019.
Arrivals
Saznajte zašto su neoni bili inspiracija tokom stvaranja nove Champion kolekcije.
08.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...