Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Arrivals
19.02.2016.

NIKE AIR JORDAN IV RETRO OG

Nike Air Jordan IV, još jedan dizajn Tinker Hatfield-a iz 1989. godine, prva je Jordan patika koja je plasirana na svetsko tržište, inspirisana basketom. Izdanje je urađeno u 4 različite kombinacije boja, ponovo sa novitetima namenjenim košarkašima.



Model koji vam danas predstavlajmo je reizdanje orginalnog modela iz prve serije Nike Air Jordan IV Retro OG sa kombinacijom boja White/Fire Red-Black-Tech Grey, poznatije kao CEMENT ili White Cement. Model je do sada imao dva reizdanja 1999. i 2012. godine. Na jeziku modela nalazi se Jumpman logo, a na Heel Tab-u na peti za ovo izdanje je vraćen NIKE AIR brending, koji se nalazi i na ulošku patike.



Sa strane gornjišta postavljeni su ventilacioni otvori u vidu mrežice kao i ojačanje koje od pete ide ka pertlama i služi da zatezanjem pertli stopalo čvrsto drži uz petu patike i pruži maksimalnu sigurnost. Na prvim i poslednjim rupama pertli nalaze se gumeni estetski detalji u vidu oblika mrežice koša koji daju dodtni efekat stila ovom namenskom modelu izuzetno atraktivnom, kako na terenu tako i van njega.
Središnji deo đona opremljen je vidljivom vazdušnom komorom predviđenom da smanji opterećenje na zglobove u toku fizičkih aktivnosti, učini podlogu mekšom, a samim tim i produži mogućnost bavljenja košarkom u smislu odklanjanja umora i bola.



Na prvim izdanjima AJIV nastavljena je uspešna saradnja sa rediteljem Spike Lee-om, pa se model pojavio i u filmu Do The Right Thing ovog reditelja. Spike Lee kao lik Mars Blackmon-a iz filma She's Gotta Have It, već se mogao videti u šaljivim reklamama za AJIII, tako da je prezentacija i ovog modela nastavljena u tom stilu. Sada, toliko godina kasnije dovoljno je reći samo CEMENT OG.



Model je doživeo dosta reizdanja u orginalnim bojama, a o tome koliko je popularan među ljubiteljima Jordan modela svedoči da su i nove kombinacije boja postale veoma tražene. Svakako najpopularnije su "Cement", "Breds", "Cavs", "Toro Bravo" i "Fear".
Kao i većina Retro AJ modela koji su odavno prevazišli svoje okvire sportske namenske obuće i ovaj model spada u jedne od kultnih i najtraženijih lifestyle modela kojima ljudi definišu svoj stil.

Slični članci

26.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
06.
Mar.
2019.
Arrivals
Saznajte zašto su neoni bili inspiracija tokom stvaranja nove Champion kolekcije.
08.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...