Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Arrivals
13.08.2015.

Nike Air Jordan XIII Retro Low

Nike Air Jordan 13 je patika nastala u poslednjoj sezoni koju je Michael Jordan odigrao za NBA tim Chichago Bulls 1997/98 godine uzevši šesti šampionski prsten ujedno i šestu MVP titulu. Ovo izdanje koje vam sada predstavljamo je LOW odnosno plitka verzija koja asocira na čuveno „Playoffs“ izdanje iz 1998 godine. Boje modela su Black/Metallic Gold/University Red/White.

Konstrukcija modela inspirisana je šapom pantera čiji se delovi uz malo mašte mogu prepoznati na đonu patike, a duboki model koji ima hologram na peti umesto Jumpman znaka na Low modelu predstavlja panterovo oko koje svetli u mraku odnosno reflektuje svetlost. Imajući u vidu da je dizajner ovog modela čuveni Tinker Hatfield jasno je da performanse ukombinovane sa futurističkim fashion izgledom daju savršenu kombinaciju. Patika je izrađena od glatke i brušene kože, podstava je od poliestera veoma mekana i prati oblik stopala.

Đon patike je izrađen od dve vrste gume sa vazdušnim komorama unutar đona dužinom celog gazišta što patiku čini veoma udobnom kao i korisnom ako se patika koristi za svoju osnovnu namenu koja je naravno košarka. Sa donje strane đona na sredini gazišta nalazi se tvrda osnova koja pravi balans između pete i prstiju koje su od mekše legure gume i čini patiku stabilnom a donji deo gazišta izrađen je od tvrđe gume podeljene u nekoliko polja koja omogućava dobro prijanjanje na svakoj podlozi i sprečava klizanje. Ovo najnovije izdanje AJ 13 Low dodatno je oplemenjeno zlatnom bojom na Jumpman znaku na peti patike i krajevima pertli a i Jumpman logo na samoj kutiji patike odrađen je u zlatnoj boji na crnoj osnovi pa zaista odaje utisak luksuznog modela.



Air Jordan 13 imao je i svoju premijeru na filmskom platnu kada se 1998 godine model White/Black-True Red-Pearl Grey pojavio u filmu “He got a game” i skoro ceo minut se nalazi u rukama glavnog glumca Denzel Washington-a koji u tim trenutcima iskazuje divljenje prema ovom modelu a zatim ga nosi u celom filmu.



Nike Air Jordan patike prvi put su proizvedene kao lična patika NBA košarkaša Michael Jordan’a 1984 godine a godinu dana kasnije Nike je izbacio celu liniju kao globalno izdanje u slobodnu prodaju. Zabrane prvih modela zbog nestandardne kombinacije boja u NBA ligi učinile su AJ modele najpoželjnijim modelima patika na svetu a taj trend potražnje za Jordan modelima traje i dan danas kada je Jordan doživeo i 29ti model a prve serije koje danas izlaze kao retro reizdanja spadaju u najvrednije kolekcionarske primerke ovog brenda. 

Slični članci

26.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
06.
Mar.
2019.
Arrivals
Saznajte zašto su neoni bili inspiracija tokom stvaranja nove Champion kolekcije.
08.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...