POZOVI NAS BESPLATNO
CLICK & COLLECT

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

KUPI NA 9 RATA

Banca Intesa kreditnim karticama

BESPLATNA ISPORUKA

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

SINDIKALNA PRODAJA

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Arrivals
03.07.2015.

Nike Air Stab - Persian Violet

Nike Air Stab je još jedan legendarni retro model sa početka Air Max ere, svoju premijeru doživeo je 1988 godine kao i svi Air Max modeli namenski kao patika za trčanje. U to vreme konstrukcija modela predstavljena je kao Lightweight u kombinaciji sa specijalno dizajniranim đonom patike na kome su testirani uglovi i preraspodela težine  radi bolje stabilnosti pa je po tome model dobio ime STAB što je skraćeno od Stability.

Dodatnu podršku pruža i plastični deo oko pete patike koji održava balans između gornjeg dela i đona. U peti patike nalazi se dobro poznati Air Max sistem odnosno vazdušna komora koja služi kao absorber  udarca prilikom trčanja  a ujedno i povećava udobnost patike. Karakterističan detalj ovog modela su šiljci koji prekrivaju vazdušne komore  i svakako zaštitni znak ovog modela. 


Tokom godina model je doživeo  više razlićitih izdanja i reizdanja orginalnog modela a konstrukcija Air Stab poslužila je kao inspiracija za jedan od sledećih modela Air Max patika Structure Triax iz 1991 godine na kojem se mogu prepoznati polja sa Air Stab gornejg dela patike .

Ovo izdanje dolazi u kombinaciji crne boje sa jednom od najpopularnijih Nike-ovih boja Persian Violet koja kada god se upotrebi na nekom od modela postaje i zvaničan naziv istog. Sada  27 godina od prvog izdanja patika se smatra kultnim modelom koji i dalje nosi taj sportski duh iz vremena kada je stvarana istorija Air Maxa sada veoma popularan lifestyle model i svakako patika koju treba imati u svojoj kolekciji.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

28.
Jul.
2021.
Blogger Pick
21.
Jul.
2021.
Blogger Pick
23.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Ćao društvo! Veoma sam srećna što vam ponovo pišem priču u mnogo opuštenijem, letnjem raspoloženju. Kako bih početak leta učinil...
16.
Jun.
2021.
Blogger Pick
14.
Jun.
2021.
News
Nova kolekcija Buzz majica stigla je u naše šopove. Otkrivamo ti trendi modele koji će obeležiti ovu sezonu.
09.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Jun je mesec u kojem zvanično počinje leto, ali moram priznati da hladni dani zadnjih nedelja (barem u Rumuniji) nisu od pomoći da ozvaničimo početak letnje ...