03/07 2015.
Arrivals

Nike Air Stab - Persian Violet

Nike Air Stab je još jedan legendarni retro model sa početka Air Max ere, svoju premijeru doživeo je 1988 godine kao i svi Air Max modeli namenski kao patika za trčanje. U to vreme konstrukcija modela predstavljena je kao Lightweight u kombinaciji sa specijalno dizajniranim đonom patike na kome su testirani uglovi i preraspodela težine  radi bolje stabilnosti pa je po tome model dobio ime STAB što je skraćeno od Stability.

Dodatnu podršku pruža i plastični deo oko pete patike koji održava balans između gornjeg dela i đona. U peti patike nalazi se dobro poznati Air Max sistem odnosno vazdušna komora koja služi kao absorber  udarca prilikom trčanja  a ujedno i povećava udobnost patike. Karakterističan detalj ovog modela su šiljci koji prekrivaju vazdušne komore  i svakako zaštitni znak ovog modela. 


Tokom godina model je doživeo  više razlićitih izdanja i reizdanja orginalnog modela a konstrukcija Air Stab poslužila je kao inspiracija za jedan od sledećih modela Air Max patika Structure Triax iz 1991 godine na kojem se mogu prepoznati polja sa Air Stab gornejg dela patike .

Ovo izdanje dolazi u kombinaciji crne boje sa jednom od najpopularnijih Nike-ovih boja Persian Violet koja kada god se upotrebi na nekom od modela postaje i zvaničan naziv istog. Sada  27 godina od prvog izdanja patika se smatra kultnim modelom koji i dalje nosi taj sportski duh iz vremena kada je stvarana istorija Air Maxa sada veoma popularan lifestyle model i svakako patika koju treba imati u svojoj kolekciji.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""