POZOVI NAS BESPLATNO
CLICK & COLLECT

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

KUPI NA 9 RATA

Banca Intesa kreditnim karticama

BESPLATNA ISPORUKA

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

SINDIKALNA PRODAJA

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Arrivals
09.08.2016.

Nike Air Max PLUS TN

Nike Air Max PLUS TN Triple Black je model koji se ponavlja nekoliko sezona unazad, do sada rezervisan samo za određene svetske šopove, a od sada je deo i naše ponude. Model je veoma popularan u Evropi posebno u Francuskoj i Engleskoj gde su izdanja ovih modela veoma česta u odnosu na Ameriku gde je potražnja znatno manja.


Patika za trčanje proizvedena je prvi put 1998. godine, ujedinila je Air Max i SkySole sisteme u novu TUNED AIR tehnologiju, prvi put primenjenu na ovom modelu. Može se reći da model u sebi sadrži elemente i karakteristike svih prethodnika iz running kategorije. Gornjište je samo po sebi vrsta tehnologije Thermoplastic Vinyl Resin (TPVR) exoskeletal mrežasti sintetički materijal, ojačano kožom na stranicama i peti. Na peti patike nalazi se TN logo koji je postao i zaštitni znak i opšte prihvaćen nadimak modela.


Tehnologija đona patike rezervisana je u prednjem delu za dobro poznati Air Max sistem koji je u ovom obliku premijeru doživeo na modelu Air 95 tri godine ranije, u središnjem delu za novu generaciju Torsion Plate sistema koji održava balans, a omogučava nezavisno savijanje i istezanje u središnjem delu i TUNED AIR jedinice u peti patike. Sky Sole elementi koji čine Tuned Air su federi izrađeni od različitih tipova gume raspoređeni u Air Max komorama, njihova funkcija je da obezbede brzi povrat energije prilikom trčanja i dok Air Max ublažava udarac prilikom doskoka i smanjuje opterećenje na zglobove.
Sistem u peti čine tri komore od kojih je unutrašnja najveća, povezana je otvorima sa suprotnom  komorom koja je kroz minimalan otvor povezana sa komorom smeštenoj u zadnjem delu pete. Na taj način pritisak u komorama se raspoređuje prilikom gaženja i omogućava pravilnu pronaciju u toku aktivnosti.


Iako puna tehnologije, iako zaista može da služi svojoj nameni, patika je ogroman uspeh doživela u street kulturi pa nosi i epitet BAD BOY u Air Max porodici. Trend da su Air Max modeli zaštitini znak žestokih momaka ili tagged as a sneaker worn by people who are either up to no good or about to be“, TN je upravo postao predvodnik te kategorije iako to dizajnerima sigurno nije bila namera. U sneaker kulturi postoji posebna vrsta ljudi koji nose i sakupljaju samo TN.


Na radost velikog dela populacije, od sada se TN modeli mogu pronaći i u našim šopovima i potrudićemo se da budu deo stalne ponude u svim sezonama.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

21.
Jul.
2021.
Blogger Pick
23.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Ćao društvo! Veoma sam srećna što vam ponovo pišem priču u mnogo opuštenijem, letnjem raspoloženju. Kako bih početak leta učinil...
16.
Jun.
2021.
Blogger Pick
14.
Jun.
2021.
News
Nova kolekcija Buzz majica stigla je u naše šopove. Otkrivamo ti trendi modele koji će obeležiti ovu sezonu.
09.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Jun je mesec u kojem zvanično počinje leto, ali moram priznati da hladni dani zadnjih nedelja (barem u Rumuniji) nisu od pomoći da ozvaničimo početak letnje ...
08.
Jun.
2021.
Shop the look
08.
Jun.
2021.
Shop the look