26/04 2016.
Arrivals

Nike Air Jordan IX Retro Low

Nike Air Jordan IX je model koji je nastao nakon prvog odlaska Michael Jordan-a iz NBA lige 1993. godine. Michael ovaj model nije stigao da nosi u NBA-u i zapravo je inspirisan kopačkama koje je nosio u Baseball ligi igrajući iz čistog zadovoljstva.


Model je izrađen u klasičnom Chicago Bulls stilu, u kombinaciji crne, crvene i bele boje. Ova kombinacija boja u sneaker kulturi nosi nadimak BRED, a sam raspored nijansi asocira na staro izdanje posvećeno NBA košarkašu Derek Anderson-u.

Low model predstavlja plitku verziju koja se može koristiti za košarku ali i kao svakodnevna lifestyle obuća. Konkretan model izrađen je od kože sa reljefnim Reptile look delovima, gumenim Jumpman logotipom na peti i velikim šivenim brojem 23. Dužinom središnjeg dela đona prostire se AIR SYSTEM zadužen da smanji opterećenje na zglobove i ublaži udarce prilikom doskoka. Na spoljašnjem delu đona ispisani su simboli na nekoliko različitih jezika.

Jordan IX je odabran da krasi spomenik posvećen Michael Jordan-u u njegovoj dobro poznatoj Jumpman pozi ispred United Center u Čikagu.
Doživeo je i filmsku premijeru na nogama jednog od glavnih likova filma The Little Rascals, a nosio ga je i poznati reper 2-Pac Shakur na fotografisanju za omot albuma THUG LIFE.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""