17/03 2017.
Arrivals

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit je poslednja verzija AM90 modela. Novo izdanje spaja Flyknit materijal gornjišta i novu verziju Ultra đona.


Prvo izdanje modela lansirano je 1990.godine, predstavljalo je treći AM po redu sa značajnijom tehnološkom inovacijom u odnosu na prethodnike, a u kasnijim reizdanjima modelu je dodeljeno ime 90 po godini prvog izdanja. Nike AM90 je jedan od modela koji su ispratili sve tehnološke inovacije tokom godina, a ove godine model dobija i svoje Flyknit izdanje.


Flyknit tehnologija predstavljena je svetu 2012. godine, proizvod je višegodišnjeg istraživanja i testiranja u domenu namenske sportske obuće za trčanje a par godina kasnije dovedena je do savršenstva. Flyknit je proces spiralnog mašinskog pletenja pri kom se ceo gornji deo patike plete iz jednog dela a zatim spaja sa unutrašnjom podstavom.
Princip pletenja osmišljen je kako bi se smanjila težina koja je sa višeslojnim materijalima neizbežna i povećala ventilacija noge, pa je osećaj pri prvom obuvanju nekog od Flyknit modela kao da ste obuli čarapu a blagi vetar koji osećate na nogama dok koračate nošenjem ove patike stvara poseban doživljaj.


Đon patike Ultra 2.0 izrađen je od znatno mekše legure koja je 50% lakša od standardne, sa dodatkom čvrstih outsole polja na prstima i peti patike. Sa donje strane đona nalaze se praznine, kao kod free run modela, što ovaj model čini i lakšim i fleksibilnijim.
U zadnjem delu đona nalazi se vazdušna AIR MAX komora koja pored svoje osnovne funkcije u novoj sredini čini patiku izuzetno udobnom i prijatnom za nošenje.
Još jedan element koji doprinosi dodatnoj udobnosti je i uložak patike izrađen od ortopedske pene koji se u potpunosti prilagođava obliku stopala.


Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit je najlakši AM90 do sada, a na osnovu karakteristika možemo reći da je idealan model za predstojeću sezonu. U pravom trenutku, u mesecu u kom Air Max slavi svoj 30 rođendan, redizajnirana silueta predstavlja pravo osveženje i sigurno jedan od boljih izbora za Air Max Day.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""