19/02 2016.
Arrivals

NIKE AIR JORDAN IV RETRO OG

Nike Air Jordan IV, još jedan dizajn Tinker Hatfield-a iz 1989. godine, prva je Jordan patika koja je plasirana na svetsko tržište, inspirisana basketom. Izdanje je urađeno u 4 različite kombinacije boja, ponovo sa novitetima namenjenim košarkašima.Model koji vam danas predstavlajmo je reizdanje orginalnog modela iz prve serije Nike Air Jordan IV Retro OG sa kombinacijom boja White/Fire Red-Black-Tech Grey, poznatije kao CEMENT ili White Cement. Model je do sada imao dva reizdanja 1999. i 2012. godine. Na jeziku modela nalazi se Jumpman logo, a na Heel Tab-u na peti za ovo izdanje je vraćen NIKE AIR brending, koji se nalazi i na ulošku patike.Sa strane gornjišta postavljeni su ventilacioni otvori u vidu mrežice kao i ojačanje koje od pete ide ka pertlama i služi da zatezanjem pertli stopalo čvrsto drži uz petu patike i pruži maksimalnu sigurnost. Na prvim i poslednjim rupama pertli nalaze se gumeni estetski detalji u vidu oblika mrežice koša koji daju dodtni efekat stila ovom namenskom modelu izuzetno atraktivnom, kako na terenu tako i van njega.
Središnji deo đona opremljen je vidljivom vazdušnom komorom predviđenom da smanji opterećenje na zglobove u toku fizičkih aktivnosti, učini podlogu mekšom, a samim tim i produži mogućnost bavljenja košarkom u smislu odklanjanja umora i bola.Na prvim izdanjima AJIV nastavljena je uspešna saradnja sa rediteljem Spike Lee-om, pa se model pojavio i u filmu Do The Right Thing ovog reditelja. Spike Lee kao lik Mars Blackmon-a iz filma She's Gotta Have It, već se mogao videti u šaljivim reklamama za AJIII, tako da je prezentacija i ovog modela nastavljena u tom stilu. Sada, toliko godina kasnije dovoljno je reći samo CEMENT OG.Model je doživeo dosta reizdanja u orginalnim bojama, a o tome koliko je popularan među ljubiteljima Jordan modela svedoči da su i nove kombinacije boja postale veoma tražene. Svakako najpopularnije su "Cement", "Breds", "Cavs", "Toro Bravo" i "Fear".
Kao i većina Retro AJ modela koji su odavno prevazišli svoje okvire sportske namenske obuće i ovaj model spada u jedne od kultnih i najtraženijih lifestyle modela kojima ljudi definišu svoj stil.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""