14/01 2016.
Arrivals

Nike Air Max 90 Ultra Essential Infrared

Ultra Essential je najnovije izdanje Nike Air Max 90 modela koji je prvi put proizveden 1990-e godine sa zvaničnim nazivom Air Max 3 u orginalnoj boji Hyvent Orange. Brojevi u nazivu dodeljivani su onim modelima za koje se smatralo da predstavljaju značajniji tehnološki napredak u odnosu na predhodne, pa je tako AM iz 1987. kao prva patika sa vidljivom vazdušnom komorom broj 1, AM Light iz 1988. broj 2 i patika, čije poslednje izdanje sada predstavljamo, Air Max 3.Tokom godina model je doživeo više različitih izdanja i reizdanja orginalnog modela.
Prvo reizdanje desilo se 2002. godine, kada je prvi put upotrebljen naziv Air Max 90 sa nazivom boje MX Orange, a već sledeće 2003. sledi naziv koji se kasnije preneo na sve modele sa nazivom boje INFRARED. Infrared je jedna od najpoznatijih Nike boja koja je upotrebljena na gotovo svim proizvodima Nike ponude. O tome koliko je boja postala popularna svedoči i to da se svi predhodni nazivi apsolutno zanemaruju i Infrared postaje naziv po kom se prepoznaje svaki model koji na sebi ima tu boju.Nike Air Max 90 Ultra Essential izdanje predstavlja orginalnu siluetu, ali u suštini radi se o potpuno novoj patici koja izgledom nosi sve elemente izvornog modela.
Gornjište patike izrađeno je iz jednog dela, od mrežastog prozračnog materijala preko kog su izlivena gumena polja koja rasporedom boja čine elemente orginalnog modela.
Đon patike izrađen je od znatno mekše legure gume sa dodatkom čvrstih outsole polja na prstima i peti patike. Sa donje strane đona nalaze se praznine, kao kod free run modela, što ovaj model čini i lakšim i fleksibilnijim.
U zadnjem delu đona nalazi se vazdušna komora koja pored svoje osnovne funkcije u novoj sredini čini patiku izuzetno udobnom i prijatnom za nošenje.
Još jedan element koji doprinosi dodatnoj udobnosti je i uložak patike izrađen od ortopedske pene koji se u potpunosti prilagođava obliku stopala.Model u ovoj kombinaciji boja kao izvorna OG kombinacija prvog modela među kolekcionarima i ljubiteljima patika zauzima posebno mesto i svrstava se u „must have“ patike koje god izdanje da je u pitanju. Neke od varijanti modela bile su kombinovane sa 360 đonom kao „one time only“ pack iz 2006, zatim kombinacija sa free run đonom „Current“ infrared 2008, „Hyperfuse“ iz 2012, pa i „lunar“ iz 2013. godine. Može se reći da klasična AM90 živi kroz sve periode i prolazi sve faze tehnoloških dostignuća i inovacija tako da će i ovo Ultra Essential izdanje sigurno naći put do svih pravih ljubitelja AM90 Infrared modela.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""