15/12 2015.
Arrivals

Adidas TOP TEN Hi Winterized

Adidas TOP TEN Hi Winterized je najnovije izdanje za zimsku sezonu legendarnog modela iz 1979. godine. Ovaj model izrađen je od kože, Ripstop materijala i Tweed-a koji prekriva jezik patike.
Jezik kao i unutrašnji delovi oko zgloba su dodatno postavljeni sa funkcijom da zaštite stopalo od hladnoće i pruže dodatnu udobnost.Patika koja je danas jedan od vodećih retro klasik modela adidasa je nekada zapravo bila najpopularniji model za košarku koji se proizvodio do 1984. godine, a prva reizdanja usledila su početkom 2000. godine.Ono što je zanimljivo, u proces proizvodnje modela bio je uključen i poznati NBA košarkaš Rick Barry, koji je pokušao da opiše proizvođaču potrebe košarkaša i šta bi jedna namenska patika trebala da sadrži. Upravo iz tih razloga, patiku karakteriše ojačani deo kao zaštita oko zgloba, što je veoma važno kada se patika koristi za svoju osnovnu namenu. Na donjoj strani đona patike nalazi se Pivot Point krug koji omogućava lake okrete kada oslonac prebacite na prednji deo đona što je u košarci jedan od najčešćih poteza. Takođe, donja strana đona je od mekane gume, duboko izrezbarene kako bi bolje prianjala uz podlogu i pružila maksimalnu podršku sprečavajući proklizavanje, što je izuzetno važno kod start i stop pokreta.Za testiranje patike bilo je zaduženo 10 košarkaša NBA lige i na kraju, simbolikom cele priče, model je nazvan TOP TEN. Tek kada su svi dali svoje odobrenje nakon testova, patika je puštena u proizvodnju.
Na jeziku patike je TOP TEN logo sa košem koji simbolizuje osnovnu namenu iz vremena kada su nastali prvi modeli.


Pored američke NBA lige model je bio veoma zastupljen i na evropskom parketu.
Prvi modeli su bili veoma retki i proizvodili su se u Nemačkoj u malim količinama, a kasnije se proizvodnja proširila i na Francusku i tada su ušle u masovnu proizvodnju.
TOP TEN sada izlazi iz okvira namenske obuće i postaje model kojim ljudi definišu svoj stil.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
03.
Mar.
2021.
News
Treći Buzz online raffle zakazan je za petak, 5. mart. Pogledaj model koji smo ovog puta pripremili za tebe.
24.
Feb.
2021.
News
Drugi Buzz Online Raffle zakazan je za petak, 26. februar. Pogledaj koji je model "u igri" i koji su uslovi za prijavu. 
24.
Feb.
2021.
Blogger Pick
Kad sam tek počeo da se bavim plesom, Puma je bio najvažniji brend. Suede model naročito. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Menjanjem svog ...
22.
Feb.
2021.
Shop the look
22.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
19.
Feb.
2021.
Shop the look
string(0) ""
string(0) ""