Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Arrivals
21.09.2017.

Nike Air Max 97 Ultra 2017

Nike Air Max 97 je model nastao 1997. godine i predstavlja prvi model na kome vazdušna jedinica prekriva celo gazište. Novo izdanje dvadeset godina kasnije dolazi u unapređenom obliku, a ujedno je poslednje u seriji Ultra Air Max modela. Ovi modeli su unapređeni novom tehnologijom koja, na čvrstim osnovama vrhunskih retro performance patika za trčanje, stvara novi osećaj za generacije koje teže ka inovacijama.


Gornjište modela je inspirisano talasima koje stvara kapljica koja pada u vodu i oni su prikazani u nekoliko slojeva. Estetika prvog modela u smislu boje inspirisana je japanskim brzim aerodinamičnim vozovima i prvi model izrađen u srebrnoj boji nazvan je i SILVER BULLET. Ovaj model dizajnirao je Christian Tresser, i time otvorio put ka daljem razvoju Air Max sistema.

Danas, dvadeset godina kasnije model je redizajniran, odnosno primenjena je ultra tehnologija međuđona koji je izrađen od lakše i fleksibilnije legure koja u kombinaciji sa Air Max sistemom svaki korak pretvara u „šetnju po oblacima“. Gornjište je izrađeno od novih sintetičkih materijala - gume i najlonske mreže koji zamenjuju kožu i platno sa standardnih OG modela.


Futuristički dizajn i dalje odaje utisak siluete koja dolazi iz budućnosti, a sa novim materijalima produžava mit o modelu za sva vremena.

 

Photo by Deni Raicevic
 

Slični članci

26.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
06.
Mar.
2019.
Arrivals
Saznajte zašto su neoni bili inspiracija tokom stvaranja nove Champion kolekcije.
08.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...