DVA NAČINA PLAĆANJA

pouzećem i platnim karticama

POZOVITE NAS NA +382 20 690 200

Od 9-16h

Besplatna dostava

Minimalni iznos porudžbine je 30 €

News
26.03.2020.

A DAY TO CELEBRATE PEOPLE’S LOVE FOR NIKE AIR MAX

Iako smo sprIJečeni da Air Max Day proslavljamo na događajima širom regiona, to nas ne sprJečava da na druge, podjednako kreativne načine odamo počast ovoj legendardnoj sneaker silueti.

 

Nike-Air nije obična patika. Ona je revolucija, a svaka revolucija na svijetu počela je idejom – jedinstvenom, pokretačkom i nezamjenljivom. Ta ideja nastala je sedamdesetih godina prošlog vijeka, zahvaljujući  Frank Rudy-ju, inženjeru svemirske agencije NASA koji je osmislio prototip Air-Sole jedinice. Ona je prvi put otkrivena na Air Max 1 modelu koji je dizajnirao legendardni Tinker Hatfiled i 26. marta 1987. godine ugledala svjetlost dana. Sve ostalo je istorija. I to kakva istorija!

Air Max 1 jedna je od najlegendardnijih silueta brenda Nike i smatra se istinskom sneaker ikonom. A kako i ne bi bila, kada je riječ o prvoj patici koja je na đonu imala vidljivu Air tehnologiju, toliko puta korišćenu i primjenjivanu na brojnim Air Max modelima koji su prethodnih godina oduševljavali sneaker svijet.

I broj tih modela je, tokom prethodne tri decenije, postao impozantan, jer iznosi nekoliko stotina od kojih je svaki postigao nevjerovatan uspjeh koji ne jenjava ni danas.

Zbog toga je 26. mart dan kada cijeli svijet slavi ljubav prema Nike Air Max patikama, a tako će biti i ove godine! Iako to ne možemo činiti na događajima širom regiona, okolonosti nas ne sprječavaju da iskoristimo neke druge, podjednako zanimljive načine da odamo počast ovoj legendarnoj silueti.

Zašto onda ne bismo krenuli od početka?

Zanimljivo je da je dizajn prvih Air Max patika bio inspirisan centrom Pompidou koji se nalazi u Parizu. Njegov inside out eksterijer podstakao je Hatfield-a da pokaže strukturu đona patike i otkrije je cijelom svijetu. O tome kakvu je revoluciju predstavljao ovaj model mnogo govori i pjesma koja je iskorišćena za prvu reklamu. Bila je to čuvena melodija Beatles-a Revolution, dok su se u reklami našla velika imena sporta, kao što su John McEnroe, Bo Jackson i Michael Jordan.

Uslijedili su modeli Nike Air Max Light, AM90, Nike Air Classic BW, AM 180, AM 93, koji se čak našao u reklami za Range Rover kako bi doprinio promociji sitema za pneumatiku tog automobila.

Nike Air Max 94, AM 2, Air Max 95, 96, 97, 98 – lista modela je zaista nevjerovatna i svaki od njih iza sebe krije podjednako interesantnu priču. Siluete su se mijenjale s godinama, a onda je 2018. uoči Air Max Day-a, svjetlost dana ugledala prva lifestyle Air Max patika. Bila je to danas i te kako popularna Air Max 270-ica, koja je ovaj model približila novim generacijama.

Naredne godine svijet je postao bogatiji za Nike Air Max 720, još revolucionarniji i upečatljiviji model na kojem je Air tehnologija vidljiva duž cijele patike. Ona je s pravom nazvana „najuzbudljivijim modelom za 21. vijek“.

I ove godine će na Air Max Day sneaker svijetu biti predstavljeni novi modeli jedne od najpopularnijih silueta ikada. Među njima je i patika koja će bez sumnje obilježiti 2020. godinu, a nosi naziv Nike Air Max 2090.

Koristeći isti DNK siluete koja je uvela revoluciju prije tačno 30 godina, Air Max 2090 dizajnirana je tako da na najbolji način ilustruje budućnost cjelokupnog sneaker svijeta.

Da bi istakli važnost strukture nove patike, dizajneri su koristili crnu boju za materijale koji doprinose njenoj stabilnosti i inovativnosti, dok su nešto laganiji potporni dijelovi uočljivi zahvaljujući bijeloj boji. Koristeći boje koje se uglavnom koriste za dizajn električnih automobila, Air Max 2090 je, prema zamisli Nike-ovih dizajnera, zapravo prikaz tih automobila u 2090. godini.

I ovaj model nije mogao proći bez karakterističnih Air Max logotipa, dok je prilikom dizajna pažnja bila usmjerena na svaku komponentu ove patike kreirane za budućnost. Tako model Air Max 2090 sadrži nešto veću Air jedinicu i do 200 procenata veći prozor u odnosu na onaj koji je posjedovao prvobitni model, predstavljen prije 30 godina.

Još jedan novi-stari detalj je kropovani Swoosh, ovoga puta unaprijeđen u odnosu na prvobitne Air Max 90 patike.

Sve modele iz ovogodišnjeg Air Max Pack-a možete pronaći i naručiti u našem online shop-u. Ostanite kod kuće, ali na vrijeme nabavite svoje 2090-ice i budite korak ispred svih.

Let’s celebrate the Air Max Day!

Buzz tim

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

20.
Aug.
2021.
News
Vrijeme je za još jedan početak, novi, ponovo drugačiji...
17.
Jun.
2021.
News
Nova kolekcija Buzz majica stigla je u naše šopove. Otkrivamo ti trendi modele koji će obilježiti ovu sezonu.
26.
Apr.
2021.
News
Brend adidas nastavlja svoju ekološku misiju novom kolekcijom Stan Smith patika, čiji je prepoznatljivi dizajn sada dobio još održivije ruho.
16.
Apr.
2021.
News
Svaki naš rođendan savršen je povod za sumiranje utisaka, ali ipak ne odustajemo od one Keep on Buzzin’. Ovo je priča o nama.
15.
Apr.
2021.
News
It’s Buzz 6th Birthday! I ove godine ga proslavljamo online i pozivamo te da budeš dio naše rođendanske aktivacije.
26.
Mar.
2021.
News
Proslavimo Air Max Day zajedno! Dovoljni su vam 1 par Air Max patika i 3 outfit-a koja će nam najbolje ispričati priču o vama. Budite kreativni, pokažite nam...
26.
Mar.
2021.
News
Nike Air Max je jedina patika na svijetu koja ima svoj praznik. Danas je taj dan i zato proslava Air Max Day-a zvanično može da počne!
03.
Mar.
2021.
News
Adidas ZX osjećaj je sve. Dopusti da te preuzme! Učestvuj u našoj nagradnoj aktivaciji na Instagramu i osvoji nove ZX patike po izboru.
19.
Jan.
2021.
News
Brendovi koje voliš, siluete o kojima već dugo maštaš, modeli koje „furaju“ najveći svjetski trendseteri – Buzz Sneake...
10.
Oct.
2020.
News
Klasika je neprolazna kada govorimo o Adidas sneaker trendovima. Neke od njih ove jeseni nosićemo u svim street style izdanjima. Predstavljamo ti modele koji...