pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

Buzz crew
03.07.2019.

When Soles Start to Itch

Najistočnija tačka koju sam ikada “zapljunuo” poslije Halong zaliva, prije par dana, postao je Nanjing. Grad na samom istoku Kine i mjesto gdje sam se ovaj put zaletio. Još jednom, povod mog putovanja je ples.
Breaking je nedavno i zvanično postao olimpijski sport te će 2024. godine u Parizu, prvi put u istoriji, moja omiljena plesna disciplina dobiti novu, sportskiju dimenziju.  Premda sam najsportskije elemente plesa uvijjek nerado vježbao, odlučio sam da prihvatim poziv Plesnog i Sportskog saveza Srbije I, kao predstavnik zemlje, odem da izvidim i oprobam se na svjetskom prvenstvu koje je i organizovano s jednim povodom – obilježavanje brejka i takvog sistema takmičenja, kao sportske discipline. Još jednom su me “zasvrbjeli đonovi”.

 

Kako je nedavno Buzz izbacio novi model poznatog klasika, adidas Superstar je bio logičan izbor za ovu putešestviju.

Znao sam da u par dana moram preći nekoliko desetina hiljada kilometara, promijeniti nekoliko prevoznih sredstava, a ako bih se i odlučio za samo jedne ljetnje, plitke patike, to bi morala biti kulturna ikona, superstar među svim klasičnim giljama.

 

Model koji je nastao 1969. godine, prvo je bio prepoznatljiv u mojoj, sada već (nažalost) drugoj omiljenoj sportskoj disciplini – košarci. Kareem Abdul Jabar, šmeker koji je Divca naučio čarima horoga, a Brus Lija dobro izmlatio, bio je jedan od košarkaša koji su planetarno popularizovali ovaj model.  

Deceniju kasnije, Run DMC su odlučili da se na stage-u oblače kao i na ulici, pa su svojim publicitetom, a u saradnji sa adidasom, ovaj model plasirali kao nenadmašnu hip hop patiku. Brejkeri su adidas Superstar prisvojili kao jednu od najprepoznatljivijih patika za ples – izdržljivu, čvrstu, udobnu i super kul.
 

Za mene će ovaj model zauvjek imati i sentimentalnu vrijednost i podsjećati me na prve hip hop patike koje sam kupio od svog srednjoškolskog džeparca. Tada se školski sunđer “furao” pod jezikom Superstara, a debele pertle u boji su bile neizostavni detalj!

 

Lex

Slični članci

14.
Feb.
2018.
Buzz crew
Zadnja rečenica u mom prošlom blogu završila se pitanjem u čemu se vraćam u vazduh – Air Maxicama ili Pumicama. No, sada vam moram reći d...