pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

COOL SKATER BOYS WEAR VANS
COOL SKATER BOYS WEAR VANS
Blogger Pick
01.09.2022.

COOL SKATER BOYS WEAR VANS

Ćao društvo,

 

Za sve one koji me ne znaju – moje ime je Marko Bursać i ja sam nepopravljivi zaljubljenik u skejtbording. Ovim sportom se bavim već punih 8 godina, a počeo sam kada sam napunio 19. I da, ako se još uvijek pitate da li ste zakasnili sa nečim, reći ću vam u startu da niste. Jednostavno – najbolje stvari vam se dešavaju onda kada ste za njih spremni. Tako je bilo i sa mnom. U početku sam se pitao da li je kasno da počnem sa skejtom, ali sam vremenom shvatio da nije. Uspio sam da prevaziđem strah od nepoznatog i uplovim u potpuno novo i neprocjenjivo iskustvo. Sada sam učesnik mnogih domaćih i stranih takmičenja, a na nekim od njih sam ostvario zapažene rezultate.

Skejt kulturu volim najviše zbog osjećaja pripadnosti, jer ovdje nije bitno odakle dolaziš, kog si pola ili koliko godina imaš – ako si ljubitelj skejtbordinga i svega onog što sa sobom nosi, uklopićeš se bez problema. Važno je da te pokreće adrenalin i da si u svakom trenutku spreman da daš sve od sebe.

 

Zbog toga posebnu pažnju posvećujem odabiru patika za skejt. Uglavnom su to Vans ili Nike SB, pošto su to modeli posebno dizajnirani za bord. Važno mi je da imaju ravan i stabilan đon i da budu izrađene od brušene kože. Ne krijem da je Vans moj favorit. Pošto ne mogu da izdvojim samo jedan model, nastojaću da vam iz svog dosadašnjeg iskustva približim zašto volim patike ovog brenda.

Kada ih nosim, svaki put me iznova fascinira kakav board feel imam u njima, čak i kada sam na dugim vožnjama. Udobnost je nešto što je potrebno svakom skejteru, a Vans patike vam pružaju upravo to. Sa postavljenim gazištem koje vraća enrgiju i smanjuje umor stopala, mogu da krstarim gradom na bordu i da osvajam skejt parkove u svako doba dana. Ili noći. Izdržljive su, stabilne i traju dosta dugo. Najviše me fascinira njihova estetika – imaju jednostavnostavan i klasičan izgled koji je naglašen autentičnim stavom. Detalji na gornjem dijelu patika su nešto po čemu je ovaj brend prepoznatljiv. Ne možete da ih nosite, a da ne budete primijećeni.

Kombinujem ih uglavnom uz udoban Vans duks sa kapuljačom i šorc sa checkerboard dezenom koji je za kratko vrijeme postao planetarno popularan. Lako se uklapaju u moju definiciju stila, a to obično znači – široke, svjetlije farmerke ili crne pantalone i oversized majica. Nosim ih u svim prilikama i često umijem da kažem da su ovo patike za sve – i za vožnju i za izlaske, ali i sve ono što se dešava između.

Moje omiljene Vans modele patika možete pronaći u Buzz šopovima ili online.

 

Do sljedećeg čitanja,

 

Marko Bursać

Slični članci