DVA NAČINA PLAĆANJA

pouzećem i platnim karticama

POZOVITE NAS NA +382 20 690 200

Od 9-16h

Besplatna dostava

Minimalni iznos porudžbine je 30 €

Blogger Pick
18.12.2019.

NBA sezona ide uz čaj i Spike Lee.

S novom NBA sezonom dolazi i hladnije vrijeme. Kad nosiš patike cijeli život, što nositi kad moraš sakriti gležnjeve i piti čajeve? Meni lično ne odgovaraju nikakve čizme, moj izbor se uvijek svodi na glomaznije, hightop košarkaške patike.. Ali koje uzeti za ovu sezonu? Čak i da biram zatvorenih očiju, izbor bi pao na Air Jordan Spizike. Zašto? Ispriča ću vam jednu malu priču.

 

U učeničkoj knjižici u osnovnoj školi sam umjesto svoje fotke imao zalijepljenog Jordana, završio sam zbog toga i na razgovoru kod direktorke škole. Ljubav prema Jordanu je bila neizmjerna, ali i prema njegovim patikama. Sve što je on radio je izgledalo lako, a čak i maleni stari televizori su izgledali bolje kada bi se on pojavio na njima u svojim visokim i naveliko fotogeničnim Jordan-kama.

 

Obožavao sam tu eru - i u muzici i u sportu i u filmu.

Kad sam bio klinac, mislio sam da jedino Jordanke od trojke do trinaestice vrijede nešto. Sve što ne spada u te modele kao i da ne postoji. Hejter mali, rano doba interneta me oblikovalo u to. 

 

Jedinu izuzetak što se Jordanki tiče sam napravio oko 2006. godine kada sam poludio za Spizike modelom, hibridom koji je kombinirao upravo neke od mojih najdražih Jordanki u jednu, a kao trešnjica na vrhu šlaga na vrhu torte je bila počast Spikeu Leeju, vrhunskom reditelju odgovornom za brutalne filmove kao što su Do The Right Thing i He Got Game, filmove u kojima i Jordanke igraju važnu ulogu. 

 

Zašto Spike Lee i Jordan? Pa njih dvojica su radili vrhunske reklame prije milion godina u kojima je Spike glumio Marsa Blackmona, specifičnog lika s ogromnim naočarima koji je djelimično bio i inspiracija za lik Stevea Urkela. Veza između Jordana i Spikea je još ojačana tim što je Spike zagriženi (i najpoznatiji) navijač New York Knicksa, a upravo su Knicksi Jordanu bili jedna od omiljenih mušterija.

 

 

Živimo u remiks kulturi, hibridi su sad unosan biznis i hibridi su budućnost (ne pričam samo o Toyoti Prius) - Don C-jev Legacy model je takođe savršen primjer uzimanja različitih elemenata iz prošlosti iako mi on ne odgovara ni približno kao Spizike.

      

 

Odlični materijali i kvaliteta izrade, najprepoznatljiviji elementi s različitih Jordanki, suptilna crna s ljubičastim detaljima i na peti dvije ikone - na lijevoj faca Mars Blackmona/Spikea Leeja, na desnoj logo Spikeove producentske kuće 40 Acres and a Mule, kuće odgovorne za neke od najdražih mi filmova. 

 

Ovo će biti dobra sezona. Jer imam ove. Pronašao sam ih u BUZZ shopu, a vi ih možete naručiti i online.

 

Franjo Opačak

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

01.
Sep.
2021.
Blogger Pick
28.
Jul.
2021.
Blogger Pick
30.
Jun.
2021.
Blogger Pick
23.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Ćao ljudi! Jako mi je drago što vam ponovo pišem u relaksiranijem, ljetnjem mood-u. Ovoga puta, za sjajan početak ljeta, nosim Nike Air Max Ge...
16.
Jun.
2021.
Blogger Pick