pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

Blogger Pick
28.08.2019.

The F stands for…

Nostalgija za devedesetima. Za stilom i glazbom tog razdoblja. To opisuje moje osjećaje na dnevnoj bazi. Kako sam počela ulaziti u svijet hip hopa, počela sam viđati to crveno-plavo slovo F na jaknama i tracktopovima legendi kao što su LL Cool J, Big Daddy Kane, 2Pac i Nas

Malo sam istraživala za ovaj blog i vidjela da se Fila iz svijeta tenisa odlučila proširiti na svijet košarke i skijanja u devedesetima s ikonama kao što su Grant Hill, prvi "novi Michael Jordan" i Alberto Tomba, italijanski skijaš čije su postere iz Brava brojne moje vršnjakinje imale po zidovima. Čemu ovaj trip down the memory lane? Pa Fila je nazad, devedesete su nazad. Na mojim stopalima model Disruptor koji se prvi put na policama našao sredinom devedesetih, a evo ih gotovo četvrt stoljeća poslije kao predvodnik ovog retro, chunky stila. 

Velike, teške, hrabar fashion statement koji će svako primijetiti, a ja volim biti hrabra. Još ova "boja" koju zovemo iridescent - nije ni srebrna, nije ni zelena, nije ni ljubičasta nego je sve boje odjednom, zavisi iz kog ugla ih gledaš. A evo jedan biser kad smo već tu - život je igra pronalaženja dobrih uglova. Izgledaju kao nešto što bi Aaliyah nosila na snimanju spota, a svi koji me poznaju znaju da je to ogromni plus u mojim očima.

Podsjećaju na lunarni modul, dizajnom nisu s ovog svijeta, pripadaju na Mjesecu ili možda neku drugu planetu. Za razliku od nekih drugih chunky patika, Fila Disruptor su zapravo vrlo povoljne, čak i ne vjerujem koliko jer bih im nalijepila "italijanska kvaliteta" na čelo (kad bi ga imale). I ne, nemoj nositi fejk Balenciage ako možeš otrčati do Buzza i uzeti ove ljepotice. Iskreno je i jedinstveno. Ove patike su ulaznica u svijet u kojem naša kultura može konkurirati svijetu visoke mode, ove patike najpopularniji dizajneri streetweara stavljaju na svoje modele na pisti.

Najljepše od svega? Povratak File je tek počeo, italijanski usnuli div se budi i sigurna sam da će iz svoje istorije, iz svojih arhiva izvući još puno dragulja. Nadam se dragulja koji sjaje jednako kao Fila Disruptor.

C ya,

Suz.

Slični članci