25/07 2019.
Blogger Pick

Like a Slav superstar

Pozdrav ljudi! AdnanBro ovdje sa još jednom pričom. Polako se navikavam na pisanje blogova. Iako sam često u kontaktu sa digitalnim svijetom - društvenim mrežama, nikada ranije nisam imao priliku pisati blogove. Moram reći hvala BUZZu na prilici da se oprobam i u ovome. Nadam se da ćete izvući po koju zanimljivu informaciju iz ovih mojih virtuelnih priča. ;)

Vrući dani su nam stigli zajedno sa vrućim adidas modelima! "Like a Slav" uvijek sam bio adidas lik. Nikad se nisam previše dvoumio u izboru patika između adidasa i ostalih brendova - to "adidas" bi uvijek presudilo. Tako da sam za ovo ljeto odabrao Adidas Superstar model koji sam često viđao u društvu ali ih nikada nisam imao.

 

Bilo mi je zanimljivo čuti da je ovaj model prvobitno bio dizajniran za košarku. Ali zbog unikatnog izgleda mnogi su ih "urbanizovali" i pretočili u svakodnevne patike za ulicu. Toj urbanizaciji je dosta doprinijela popularna hip hop grupa Run D.M.C. - obukli su ovaj model na koncertu bez vezica sa izbačenim jezikom. To je postalo jako primijećeno i aktuelno u svijetu medija što je grupa i iskoristila, kasnije su i snimili pjesmu po imenu "My Adidas".

Ono što je oduvijek karakterisalo ovaj model jeste školjkast prednji oblik koji daje taj retro vajb koji sam uvijek volio kod patika. Upravo zbog tog školjkastog prednjeg dijela ovaj model je prozvan "ikonskim" i poznat je kao jedan od glavnih uticaja u kulturi patika i baš zbog toga,

mnogi ove patike nazivaju kao klasik u svijetu adidasa.

 

Proveo sam neko vrijeme sa ovim modelom i da budem iskren, nisam pogriješio u odabiru za ovo ljeto. Patike su prelagane i idu uz manje-više sve šta obučete.

Bilo da ste u školi, na poslu, šetnji, trčanju ili basketu - uklopiće se uz svaki stil, ove fotografije su dobar pokazatelj! :)

Nadam se da ste uživali u još jednoj priči, želim vam ugodno i uspješno ljeto, a do sljedeće priče imate jedan veliki pozdrav!

 

AdnanBro

Ostavi komentar

Slični članci

04.
Dec.
2019.
Blogger Pick
Hej ljudi, U zadnje vrijeme sam mnogo putovao, posjetio neka nevjerovatna mejsta i imao priliku da upoznam izvanredne ljude! Nekom drugom prilikom pričaću v...
20.
Nov.
2019.
Blogger Pick
Dame i gospodo, došlo je ono vrijeme u godini! Već mogu da osjetim kako hladan vjetar osvaja ulice našeg lijepog grada. Ali nema šanse d...
06.
Nov.
2019.
Blogger Pick
Pozdrav ekipa! Vrući dani polako prolaze, ali ne i vrući modeli patika!
string(0) ""
string(0) ""