pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

Blogger Pick
16.01.2019.

Bow down to the CORTEZ institution!

Nike Cortez nijesu samo patike, Cortez je institucija. Prva senzacija mog najdražeg brenda Nike,  prvenstveno su bile osmišljene kao patike za trčanje, ali kasnije su se mogle pronaći u svim sportskim i modnim kombinacijama. Cortez je bio apsolutni hit na Olimpijskim igrama 1972. godine, probudivši tako svjetsko interesovanje. Naravno, prvi koji su ih nosili, bila su svjetski poznata imena tog vremena, sportisti, glumci, pjevači, zbog čega su stekli vječnu slavu. Ali, ne bi zadržale svoju moć da nijesu toliko udobne i savršeno jednostavnog dizajna. Uopšte ne bih pogriješio da kažem da Nike ne bi postao tako veliki igrač danas da nije bilo Cortez modela.

Moj prvi značajniji kontakt sa njima je bio krajem 2005. godine, kada sam počeo sa brejkdensom. Moj trener ih je nosio. Došao sam u plesnu salu i imao sam taj osjećaj svega novog, osjećanje nekog novog početka i tamo su bili: brejk dens, hip hop i Cortez. Bila je to ljubav na prvi pogled. I drugi. I treći.

One su bile (i dalje jesu) legenda urbanog načina života i hip hop kulture.

Zapadna obala i Los Anđeles su bili spremni da ih lansiraju u stratosferu. Uspon LA gangsterskog repa je uveo Cortez na hip hop scenu pod nadimkom „Dopeman-ov Nike“, od strane legendarne rep grupe NWA 1987. godine.  Očekivalo se da Cortez brzo skupi dosta pratilaca na brejkdens sceni i uopšte, među plesačima. U to vrijeme nisu postojali sponzorski ugovori, kao što postoje danas sa sportistima, pjevačima ili influenserima. Jedini način da znate da je nešto svježe je bilo da to nose prave osobe i vjerujte mi, Cortez se nosio.

Jednostavnog dizajna, preudoban, tako lagan i savršen za brejkdens! Nakon treninga i dalje ćete izgledati odlično, ali, za svaki slučaj, uzmite još jedan par Cortez patika sa sobom, zato što u dvoranu možete da uđete samo sa čistim patikama. Da ne bude da vas nisam upozorio.

Buzz on,

Don Kiki 

Slični članci