DVA NAČINA PLAĆANJA

pouzećem i platnim karticama

POZOVITE NAS NA +382 20 690 200

Od 9-16h

Besplatna dostava

Minimalni iznos porudžbine je 30 €

Blogger Pick
25.07.2018.

Exit freedom

Novi Sad. Kao i svake godine u julu ovaj grad postaje centar urbanog zbivanja najpopularnijih izvođača internacionalne muzičke scene i mjesto okupljanja omladine iz cijelog svijeta. Poseban je dožiivljaj istraživati ovaj grad za vrijeme festivala. Dok sjedimo u jednom od najpopularnijih kafića u gradu, moje drugarice i ja ne možemo a da ne prokomentirišemo ljude oko nas. Za stolom pored nas sjedi grupa Kineza, za šankom vesela ekipa iz Londona pjeva poznate taktove pjesme ‘’You don’t know me” od Jax Jonesa dok dvije Francuskinje sa zanimanjem pregledaju kartu znamenitosti Novog Sada.

Pogled mi skrenu djevojka koja, kao i ja, nosi adidas Deerupt.  Zapitah se šta je nju inspirisalo da ih kupi, nosi. Mreža? Da li je i ona, kao ja, zamišljala gradove,  zgrade, fasade... i u osnovi svega toga mrežu. To daje apstraktu nešto prepoznatljivo. I sposobnost da se upoznaju, radikalno različiti.

Iako ništa ne znamo o tim ljudima, ni o njihovim životima, mi se u njihovom društvu osjećamo sjajno, znajući da svaki čovjek ima masku prema drugima   iza koje skriva svoje pravo lice i životnu priču. Nekako nas energija ovog festivala koji ove godine nosi u sebi ime slobode tjera da odbacimo te maske i napokon budemo to što jesmo. Da napokon uživamo u svojoj koži ali i u drugim ljudima bez obzira na jezične i kulturne barijere. Moramo priznati da su nam Novosađani svojom ljubaznošću i gostoprimstvom pokazali kako to i ostvariti. Ne postoje riječi kojim bih mogla opisati naš dozivljaj Exit festival, a nažalost na samom festivalu nije bilo dozvoljeno uhvatiti momente profesionalnom kamerom, tako da ostajete uskraćeni za te fotografije.

Ali to nije ni bitno. Bitno je da odbacite maske koje nosite, izaberete ugodne patike DEERUPT  u kojima ćete moći cijelu noć biti na nogama i da sami stvorite svoje uspomene na Exit festivalu. Dolaze u dvije boje; bijela i crna sa roze detaljima. Jako su girly i preeeeeudobneee. Sam naziv Deerupt je jako zanimljiv jer dolazi od kombinacije engleskih riječi delight (užitak) i disrupt (poremetiti).

U parku pored našeg hotela privuče mi pažnju zanimljiva konstrukcija.  Sve je izgrađeno na rešetkama, i kada to shvatite samo nebo je granica. To je najjednostavniji od svih građevinskih blokova dizajna - a takođe i najsloženiji. Uzorak koji se može preurediti, oblik koji se može ponovno oblikovati. U obliku slova. Oblikovani oblik. U njemu možete sadržavati sve. Unutar njega možete sadržavati sve. I s njim možete promijeniti sve.

Ooh, na na yeah….Jedva cekam Exit 2019.

 

Love.

Minea

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

01.
Sep.
2021.
Blogger Pick
28.
Jul.
2021.
Blogger Pick
30.
Jun.
2021.
Blogger Pick
23.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Ćao ljudi! Jako mi je drago što vam ponovo pišem u relaksiranijem, ljetnjem mood-u. Ovoga puta, za sjajan početak ljeta, nosim Nike Air Max Ge...
16.
Jun.
2021.
Blogger Pick