pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

Blogger Pick
16.05.2018.

"Starke" se nose sa ljubavlju

Ovo je priča o  najpopularnijim patikama, priča o legendi, simbolu i neprevaziđenom dizajnu.  Kažu da ono što vrijedi, traje.  Conversice, ili  popularne "starke",  ove godine proslavljaju 101. rođendan. Definitivno najprodavanije patike u istoriji, skoro pa svakih četrdeset sekundi se negdje u svijetu proda jedan par. Converse patike su simbol mladalačkog bunta i individualnosti.  Nastale su davne 1917. godine kao košarkaške patike, a ime košarkaša Chucka Taylora dodano im je 1923. jer je on bio čovjek koji ih je popularizovao i koji je kompaniju inspirisao da od njih stvori patike za košarkaše.  

Iako su prvobitno dizajnirane za košarkaše, Converse All Star patike odavno su više od sportske obuće. One su zaštitni znak raznih subkultura, modni i kulturni simbol, i sinonim za "cool", a vremenom su postale univerzalna obuća namijenjena  svima. Ako negdje na tavanu pronađete stare starke vaših roditelja ili možda djedova, one će biti gotovo identične današnjima jer se njihov klasičan dizajn nije mnogo mijenjao od 1949. godine. Čini se da će sa svojim univerzalnim, a ipak jedinstvenim, bogatim, a tako jednostavnim, dugotrajnim, a uvijek modernim identitetom starke živjeti vječno.

U starkama smo svi jednaki, a ljudi vole slične sebi, pa nekako uvijek posebno simpatišemo  osobe koje  nose patike slične našim.  Klasični model  CHUCK TAYLOR ALL STAR je neprevaziđen, jednostavan je ali ipak na svoj način zanimljiv.  Oduvijek simbol, a nikada trend,  starke uspijevaju da se  najlakše i najbolje  kombinuju uz sve outfite i stilove, od urbanog, preko minimalističkog, poslovnog ali i elegantnog. Iako dolaze u milion boja i uzoraka, i dalje su najpopularnije klasične bijele s prepoznatljivom zvijezdom na logotipu. One su bile i ostale više od patika, one su nostalgija, modni izražaj i  revolucija.

 

Selma

Slični članci